Viinibaarien evoluutio

Ainakin Helsinkiin ja käsittääkseni myös muihin suomalaiskaupunkeihin on viime aikoina putkahdellut viinibaareja ja viiniin erikoistuneita ravintoloita. Samaan trendiin ovat tosin nähtävästi lähteneet mukaan monet muutkin ravitsemusliikkeet lisäämällä nimeensä loppuliitteen wine bar, vaikka viinivalikoima ei kovin kummoinen olisikaan.

Omassa lähimaastossani on viime aikoina avannut ainakin ravintola Groteskin Winebar, joka toimii vanhan Erottajan Alkon tiloissa. Samoin syksyllä Stockan kulmassa aukesi Moëtin samppanjabaari One Tiny Champagne Bar. Näitä tulokkaita tai vanhempiakin tuttuja on varmasti lukuisia lisääkin, mutta itseltäni on vielä kiusallista kyllä nuokin molemmat testaamatta. Samoin toinen hieman nolo asia jonka joudun tunnustamaan on se, etten ole koskaan testannut Stockmannin samppanjabaareja - en Nicolas Feuillatten baaria kultakala-altaan vieressä, enkä Lansonin baaria Herkussa. Kovin erikoista samppanjan ystävältä, jonka yksi (lämminhenkinen) lempinimi on Stocka-mummo...

Kuva lainattu

Helsinki on turhan kauan ollut viinibaarien osalta valkea läikkä kartalla, ja olen innoissani siitä, että ainakin yritystä tuntuu riittävän. Ja varmasti hyville viinibaareille riittää yleisöä tiedostavien kaupunkilaisten joukossa, esimerkiksi suosikkipaikassani Vin Vinissä istumapaikat tuntuvat aina olevan kiven alla.

Onko teillä suosikkeja viinibaarien tai -ravintoloiden joukossa?

3 kommenttia:

 1. Vin-Vinissä on herkullinen ja usein vaihtuva viinivalikoima, mutta itse olen viime aikoina mieluummin mennyt jonnekin muualle koska sieltä on tosiaan vaikea saada istumapaikkaa. Carelian pieni baarinurkkaus on viehättävä ja siellä puolestaan harvemmin on ahdasta. Bakersin yhteydessä oleva Tempo on puolestaan helpompi ja casuaalimpi, ja vaikkei sieltä tavattomia herkkuja löydykään, on se tunnelmaltaan ehkä rennompi kuin monet muut viinibaarit.

  VastaaPoista
 2. Vi måst gå till groteks vinbar, vi va där me Fille spontant för en vecka sen! Rekommenderar varmt!

  VastaaPoista
 3. Voi, Carelia on ihana! Tempoakaan en ole kokeillut, joten täytyy ehdottomasti ottaa testiin letkeämpää illanistumista ajatellen.

  M & M, vi måste bestämma vinbarträff någon dag :)

  VastaaPoista