Italialaiset simpukat kohtaavat burgundilaisen viinin

En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut tekstejä siitä, mitä Maison de Blancsissa on viime aikoina syöty ja juotu. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö menulla olisi ollut herkullisia ruokia ja viinilistalla veden kielelle tuovia juomia, vaikka olenkin hehkuttanut personal trainerin ruokavaliota ja tehokasta kuntokuuria. Olen nimittäin löytänyt itselleni sopivan tasapainon ruoan, juoman ja treenin suhteen, ja tämän vuoksi sallinkin itselleni tervehenkisen herkuttelun.

Kuluneena viikonloppuna valmistimme sinisimpukoita hieman tulisessa, italialaishenkisessä kastikkeessa. Resepti on mukaelma Sikke - ruokaa rakkaudella -ohjelman simpukkaohjeesta.Italialaiset sinisimpukat tomaattikastikkeessa à la Mademoiselle de Blancs kahdelle


1,5 kg puhdistettuja sinisimpukoita
1 tölkki tomaattimurskaa
tilkka öljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 tuoretta chiliä hienonnettuna, lajikkeesta riippuen
Lasillinen valkoviiniä
Tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja salviaa

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä suuressa kattilassa. Lisää tomaattimurska sipulin ollessa läpikuultavaa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada päälle sinisimpukat ja laita kansi päälle. Anna simpukoiden kypsyä kannen alla, mahdollisesti välillä sekoitellen, noin 5-7 minuutin ajan tai kunnes simpukat ovat auenneet. Nosta simpukat kattilasta ja heitä pois ne jotka eivät ole auenneet. Kaada tomaattikastikkeen joukkoon valkoviini ja annan kiehua kokoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kypsät simpukat kastikkeen joukkoon, ripottele mukaan hienonnetut yrtit ja sekoita. Tarjoile simpukoiden kera maalaisleipää, jolla voi kaivaa pohjalta loput ihanasta kastikkeesta. Chilin kanssa ei kannata arastella, kastikkeen kuuluukin olla hieman tulista.

Tällä kertaa maistoimme simpukoiden kerana edellisen Ranskan-matkan tuliasena mukaan tarttuneen Piguet-Chouet Saint-Romain Cuvée les Vents d'Anges 2010. Pientuottajan sympaattinen kellari sijaitsi Mersault'n kylässä aivan suuren Château de Meursalt'n naapurissa, ja eksyimme paikalle sattumalta kaikkien muiden tilojen ollessa suljettuna siestan aikaan.Cuvée les Vents d'Anges oli väriltään yllättävän vaalea, enemmän keltainen kuin kultainen, mutta aromeiltaan se oli upean raikas ja kerrassaan sopiva kumppani tomaattisille simpukoille. Viinissä oli miellyttävää mineraalisuutta Burgundin kalkkipitoisesta maaperästä ja kevyttä hedelmäisyyttä, kuten keltaisia luumuja ja persikkaa. Suutuntuma oli mukavan pyöreä jota korosti kevyt tamminen vanilijaisuus.

Kyseinen viini sopi kevyesti chilisen kastikkeen kanssa, mutta vahvemmin maustetut simpukat olisivat vaatineet seurakseen aromaattisempaa Rieslingiä tai vastaavaa.

1 kommenttia:

 1. Hei! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista