Ranskalaiset lettukestit

Joka kerta kirjoittamaan ryhtyessäni ihmettelen yhtä ja samaa asiaa: mihin aika on taas kulunut? Tavoitteenani ja taroituksenani on keksiä mukavaa kirjoitettavaa ja jutusteltavaa viiniin ja vähän ruokaankin liittyen vähintään kahdesti viikossa, mutta tuntuu kuin työt ja kuntoilu veisivät kaiken aikani eikä kirjoittamiselle riittäisi aikaa eikä aina energiaakaan jos päivä on jo ehtinyt venähtää illan puolelle.

Silloin kun kirjoitan tai pohdin kirjoittamista, pyörivät ajatukseni lähinnä matkailussa ja lomailussa. Teitä säästääkseni yritän keksiä postauksiini aiheita hieman muualtakin kuin Australiasta, joten Viini-lehden blogin uusimpaan kynäilyyni aihe lyötyi - mistäs muualtakaan kuin lempikohteeni Pariisin kuppiloista.

Kuva lainattu

Yleensä en ole kovinkaan perso makealle, mutta crêpesit maistuvat minullekin normi-kakkuja ja leivonnaisia paremmin. Kattavan empiirisen kokemuksen mukaan mistään ei saa yhtä hyviä ohukaisia kuin Pariisista, ja Viini-lehden blogissa mainitsemieni kastanja-crêpesien lisäksi olen erityisen ihastunut Grand Marnier-liköörillä liekitettyihin, appelsiinin makuisiin Crêpes Suzetteihin. Pariisin parhaat liekitetyt krepit saa puolestaan Bistro des Deux Theatresista.

Ja kyllä, lettujen kanssa on ihan pakko saada kunnon ranskalaista maalaissiideriä. Muuten kokemuksesta jää huijattu olo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti