Tilausvalikoiman skumppalöytö

Silloin tällöin Alkon valikoima pääsee yllättämään mukavilla ja kiinnostavilla uutuuksilla, ja näin kävi myös tänä keväänä. Olin tässä taannoin Altian järjestämässä kevään tastingissä, jossa oli maisteltavana muun muassa Codorníu Ecológica, joka tulee Alkoon (tosin vain tilausvalikoimaan) maaliskuun alussa.

Suurtuottajan luomucava oli mielestäni mukavan persoonallinen ja lähestyi tyyliltään enemmän pienten cava-tuottajien juomia kuin Codorníun muita tuotteita. Ecológica on paahteisen mantelinen ja siinä on aavistus sitä miellyttävää pehmeää puumaisuutta, josta olen aiemminkin puhunut cavojen yhteydessä. Juoma on silti raikkaan omenainen ja väriltään tyylikkään kellertävä.


Noin 12-13 euron hintaluokkaan sijoittuva kuohuva ei ole liialla hinnalla pilattu, ja luomumerkintä lisännee suurenkin yleisön kiinnostusta tuotetta kohtaan. Itse tykkäsin, ja tarjoaisin sitä esimerkiiksi brunssilla tai ihan vaan illanistujaisissa hyvässä seurassa. Mikä ettei juoma sopisi myös parmesanlastujen kera tarjottavan höyrytetyn parsan ja kevyesti paahdetun nieriän kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti