Wine Korea

Tiesittekö te, että Etelä-Koreassa on yksi viinitila joka on nimeltään Wine Korea? No, en tiennyt minäkään vielä marraskuussa, mutta viime vuoden loppupuolelta asti olen jonkin verran perehtynyt Etelä-Korean nähtävyyksiin ja mahdollisiin kiinnostaviin vierailukohteisiin. Tämä perehtyminen johtuu siitä, että olen heti Australian-reissun jälkeen suuntaamassa matkani kohti Etelä-Koreaa, jossa vietän kuukauden päivät Rotary-järjestön stipendiaattiohjelmassa kehittymässä ammatillisesti ja hakemassa uusia vaikutteita työhöni.

Wine Korea sijaitsee juuri sopivasti Chungcheungbuk-don provinssissa jossa tulen tuon kuukauden viettämään, joten on hyvinkin mahdollista että pääsen paikan päällä tutustumaan korealaisen viinin valmistukseen. Tila on onnistunut kaupallistamaan itsensä vierailukohteena, ja Chateau Mani onkin ilmeisesti melkoinen nähtävyys - elämyksestä puhumattakaan!

Wine Korean Chateau Mani. Kuva lainattu

Googlailun perusteella odotukseni korealaista viiniä kohtaan eivät todellakaan ole korkealla, sillä useimmat paikan päällä käyneet kehuvat viinejä korkeintaan keskinkertaisiksi. Toisaalta pettymystä tuskin on odotettavissa vaatimustason ollessa jo lähtökohtaisesti alhainen.

Wine Korean koreankielinen verkkosivu antaa melkoisen kuvan siitä, mitä tilalla saattaa olla odotettavissa. Aitoaasialaiseen tapaan Wine Korea näyttää tykkäävän kirkkaista väreistä ja iloisista, länsimaalaiseen tyyliin pukeutuneista eleganteista ihmisistä. Tarjolla saattaa siis olla jouluvaloja ja bling blingiä jos oikein hyvin käy.

Kuva lainattu

Wine Korealla näyttäisi olevan valikoimissaan ainakin seitsemää erilaista tuotetta, joista yksi on kuohuviini. Erään lukemani blogitekstin mukaan kaikki maisteluun tarjotut viinit olivat eurooppalaisen makuun todella makeita ja ilmeisesti osa on valmistettu muista hedelmistä kuin viinirypäleistä.

Ei kai auta kuin todeta, että onneksi viini ei ole matkani päätarkoitus, ja onnekseni ainakin korealainen ruoka on hyvää.

2 kommenttia:

  1. Heh, meillä oli lipastolla Timo Jokinen luennoimassa, joka kertoi, että Thaimaassa Hua Hin Hillsseillä valmistetaan loistavia eurooppalaistyylisiä valkkareita.. Olin kyllä yllättynyt ja pakko oli lisätä aasialaista tuotantoa 2 taste -listalle :)

    T. Heta http://www.lily.fi/palsta/viinilla

    VastaaPoista
  2. Juu, ja Kiinastakin tulee kuuleman mukaan ihan kelpojakin viinejä, joten ihan toivotonta ei taida tuo Aasian viinintuotantobisnes olla. Korean viineihin suhtaudun edelleen silti kovin skeptisesti, mutta eikö se ole niin että pessimisti ei pety? :)

    VastaaPoista