Aussirieslingillä matkatunnelmiin

Viime hetken paniikki ennen matkaa alkaa päästä valloilleen - työt pitää saada siihen kuntoon että ne voi hyvillä mielin jättää tuuraajille, kesävaatteet pitää kaivaa esille ja arvailla mille niistä tulee käyttöä, ja sitten pitäisi vielä pakatakin. Ja mikä tärkeintä, täytyy vielä ehtiä nähdä kavereita, käydä treenaamassa ja valmistella huhtikuista Korean-matkaakin. Melko lailla ohjelmaa kolmeen päivään.

Menneenä viikonloppuna ehdin onneksi vähän rentoutuakin, ja perjantaina vietin ystäväni kanssa rauhallisen lapsenvahtikoti-illan. Iltaan kuului voissa paistettua kuhaa pinaattilisäkkeellä kera tasmanialaisen viinin. Taka-ajatuksenani viiniä valitessani oli aloittaa Australian-matkaan latautuminen aussiviinin avulla, vaikka Tasmaniaan ei matkamme tällä kertaa suuntaudukaan.

Kuva Wennerco

Pirie South Estelle 2007 on itselleni uusi tuttavuus, jota olen jo jonkin aikaa halunnut maistaa, sillä kuusi vuotta vanha kombo 40 % Rieslingiä, 35 % Gewürztramineria ja 25 % Pinot Gris'tä Tasmaniasta kuulostaa kovin kiehtovalta. Ja kyllä, olen tietoinen että tuolla kombolla myös tämän kirjoituksen otsikko on hieman harhaanjohtava, mutta en keksinyt osuvampaakaan.

Estellen tuoksu on todella houkuttelevan vahamainen ja hennon petrolinen, ja antaa selkeästi vaikutelman hieman iäkkäämmästä viinistä. Maku ei valitettavasti päässyt ihan tuoksun tasolle, vaan oli yllättävän kevyt näin vahva-aromiselle viinille. Kuivan viinin maku oli yllättävän hapokas ja raikas ja siinä tuli selvästi esille myös Gewürzin ja Pinot Gris'n ominaispiirteitä kukkaisuutta ja kevyttä parfyymisyyttä.

Viini olisi varmasti sopinut ruoaksi nautitun kuhan ja pinaatin kanssa, mutta ainakin perjantai-illan seurusteluviininä se oli mukavan helposti lähestyttävä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti