Land Down Under

Noin puolentoista vuorokauden kuluttua minulle koittaa kesä, kun astun ulos koneesta Sydneyn lentokentällä. Kyseessä on jo kolmas kerta kun pääsen käymään maapallon toisella puolella Oseanian suurimmassa kaupungissa, joka sattumoisin kuuluu myös ehdottomiin lempparipaikkoihini.

Sydney on mahtava monestakin syystä, mutta näin hedonistin ja viini-intoilijan näkökulmasta parasta kaupungissa on sen tarjonta ravitsemusliikkeiden ja viinikauppojen saralla. Australiassa BYO on melko tavallinen kutyymi, joten ravintoloihin lähtien halvimmasta aasialaisesta aina oopperatalon Guillame at Bennelongiin saa tuoda oman viinipullon mukaan korkkimaksua vastaan. Tosin monissa ravintoloissa on sen verran kattavat viinilistat, että useampia laatuja pääsee maistelemaan jos ottaa viiniä laseittain sommelierin suosituksen mukaan. Ravintoloista saa kohtuuhintaan jos jonkinlaista merenelävää ja lihanystäville löytyy toki pihvipaikkoja joissa lihan oikean marmoirointiasteen valinta on avain onneen. Lämpimästä maasta puhuttaessa ei tietenkään sovi unohtaa tarjolta löytyviä toinen toistaan houkuttelevempia hedelmiä mangoista litseihin ja jättikokoisiin passionhedelmiin.

Kuvassa oopperatalo yhdestä suosikkipaikoistani Botanical Gardensista kuvattuna. Kuva lainattu.

Sydneyssä sijaitsee kaiken muun ihanuuden lisäksi Rockpool-niminen ravitsemusliike, jossa allekirjoittanut on kokenut mieleenpainuvimmat ja vaikuttavimmat makuelämyksensä. Pietarinkala ja pöydässä valmistettavaa tofu macadamia-pähkinöillä sekä passionhedelmäkohokas sytyttävät yhä pari vuotta myöhemmin kiilun kulinaristin silmiin. Samaisessa kaupungissa olen myös uskomattomimman kolmikerroksisen seafood platterin ikinä!

Viikon ylensyönnin ja (toivottavasti) auringossa lokoilun jälkeen koittaa The Label Projectin palkintomatkaosuus, eli viiden päivän ohjelma neljän muun voittajabloggaajan ja Jacob's Creekin kanssa. Ohjelman aikana tulemme käymään Barossa Valleyssa, Adelaide Hillsissä ja Coonawarrassa, ja meille lupailtiin luontopuistossa myös koalanhalailuelämystä. Lupaan, että kirjoitan näistä aiheista kyllästymiseen asti ja vielä enemmän.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti