Viini-ikävä

Ulkomailla ollessa monille tulee helposti ikävä jotakin tuttua asiaa, ja itse olen aina hymistellyt asialle ja todennut että kyllä sitä nyt muutaman viikon pärjää ilman ruisleipää/salmiakkia/saunaa tai vastaavaa. Parin viikon Koreassa oleilun jälkeen olin kuitenkin päätynyt siihen tilaan, että viini-ikäväni oli kasvanut lähes ylitsepääsemättömäksi, ja asialle oli tehtävä jotain - ja pian. Onnekseni lähikaupunki Goesanin 7 Eleven -tyyppisessä myymälässä sattui juuri tuona kyseisenä viikonpäivänä olemaan viiniale, joten ostimme hotelliimme muutaman pullon australialaista ja amerikkalaista viiniä.

Kyseiset pullot olisivat tuskin päätyneet muualla ostoslistalleni - etenkään siihen kiskurihintaan mitä alennuksista huolimatta maksoimme - mutta Jungwonin yliopiston vierastalon huoneessa vesilasista nautittuna ne olivat kuin nektaria. 

Kuiva kuohuviini on Koreassa todellinen harvinaisuus.

Pahin viini-ikävä ei onneksi enää vaivaa, sillä viimeisten päivien aikana meille on tarjottu joka päivä joko lounaalla tai illallisella viiniä. Suurempien kaupunkien etuja - olemme nimittäin Helsingin kokoisessa Cheoungjun kaupungissa, josta löytyy jopa viiniin erikoistuneita ravintoloita ja kauppoja. Silti viinin juomisen taso on melkosen erilaista kuin meillä kotona, eräässäkin viiniravintolassa isäntämme paheksuivat meitä ulkomaalaisia vieraita jotka emme halunneet juoda viiniämme korealaiseen tyyliin "one shot", kuten Soju tai viski täällä juodaan. Samaisen viinibaarin omistaja ei  myöskään ymmärtänyt mistä oli kyse kun palautin korkkivikaisen pullon ja pyysin saada toisen tilalle.

Aiemmilla pitkillä matkoilla olen aina ollut paikoissa joissa olen saanut käsiini kaikkea tarvitsemaani enkä ole kokenut kaipaavani mitään tiettyä ruokaa tai juomaa, mutta Koreassa kaikki on vaan todella erilaista kuin Suomessa. Olen etenkin viime päiven aikana havainnut kaipaavani yllättäviäkin asioita, kuten kuplivaa mineraalivettä, kunnollista juustoa, suolattua voita ja jogurttia. Vierailimme tänään suomalaisen Cargotecin tehtaalla Cheognjussa, ja meille tarjottiin korealaisen ginsengmehun sijaan mineraalivettä ja juotavaa jogurttia. Uskonette jos sanon että olin melkoisen onnellinen tuosta kyseisestä kokoustarjoilusta!

"Korealainen pizza", vihanneksia paistettuna munapohjaisessa taikinassa. Kovin erilainen kuin italialainen serkkunsa.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti