Projekti rosén käynnistys

Viime viikolla kirjoittelin roséviinistä ja lupasin antaa roséille tänä kesänä uuden mahdollisuuden. Pääsinkin aloittelemaan roséprojektiani jo kuluneena viikonloppuna, kun sain maahantuojalta maistettavaksi erään Alkon toukokuun uutuuksista, Bandolin alueelta Provencesta tulevan Domaine la Suffrènen rosén vuosikertaa 2012.

Täytyy sanoa heti, että tykkäsin kovasti, ja viini sai hyväksynnän myös muilta seurueeseen kuuluneilta testaajilta.Domaine la Suffrène on elegantin kevyt ja raikas rosé, ja siitä löytyy roséviinille ominaista mansikkaisuutta ja vadelmaisuutta ilman roséissa pelkäämääni kitkeryyttä. Punaisten marjojen ohella viinistä löytyi kevyttä mineraalisuutta ja mietoa mausteisuutta. Viinin väri on kauniin lohenpunainen ja sen hento tuoksu houkuttelee maistamaan.

Roséviinien osalta olen itse tottunut siihen, että ne ovat hinnaltaan hieman edukkaampia, mutta tämän tyylikkään viinin kohdalla ostaja joutuu pulittamaan pullosta tavallista enemmän. Bandolilainen on Alkon perusvalikoiman kallein rosé ja sen hinta on 18,45 euroa. Toisaalta jos haluaa hyvän rosén pitää siitä maksaakin vähän enemmän välttääkseen pahimmat rosékliseet.

Summa summarum: Domaine la Suffrène oli erinomainen aloitus roséprojektilleni, ja muiden kesällä testiin pääsevien roséiden on suoriuduttava poikkeuksellisen hyvin ylittääkseen tämän viinin asettaman riman. Mahdollisesti paras koskaan maistamani roséviini.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti