Roosa viinipäiväntasaus

Kesä koittaa, silloin pitäisi alkaa juoda rosé-viiniä, eikö niin? Ainakaan allekirjoittaneelle tuo ei ole lainkaan itsestäänselvyys, ja uusimmassa Viini-lehden blogikirjoituksessani pohdiskelen miksi nuo kauniit punertavat viinit eivät ole lyöneet Suomessa läpi.

Periaatteessa rosét ovat kivoja: kauniin värisiä haalean lohenpunertavasta aina tummaan marjamehun punaiseen ja ne sopivat ihanasti kesäisten salaattien ja pikniktarjottavien kanssa. Miksi en sitten koskaan valitse tuota kauniin roosaa viiniä edes lämpimänä kesäpäivänä? Rehellisesti sanottuna en vain koskaan tule ajatelleeksi roséviiniä realistisena vaihtoehtona, koska useimmat maistamani rosét ovat olleet melko tavanomaisia.

Kuva lainattu

Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna lanseerasi taannoin termin viinipäiväntasaus - se päivä jolloin tekee mieli vaihtaa syksyllä valkoviinistä punaviiniin tai keväällä toisin päin. Rosén luvatussa maassa Ranskassa viinipäiväntasaus tarkoittaa lähinnä sitä, kun siirrytään ulos ja tilataan ravintolassa muun viinin sijaan pullo roséta.

Nyt muutaman päivän roséviinejä päässäni pyöritelleenä olen päättänyt antaa roséille mahdollisuuden ja nauttia näistä heleänpunaisista viineistä tulevina aurinkoisina kesäpäivinä. Kuka tietää, ehkä minusta tulee käännynnäinen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti