Skumppaa kevätauringossa

Vappupäivä kuuluu ehdottomiin suosikkeihin vuoden juhlapäivien joukossa, ja jälleen tänä vuonna kyseinen päivä valkeni aurinkoisena. Vappuperinteisiimme kuuluu aamupäivävisiitti Kaisaniemen puistoon, jossa tapaamme tuttuja, ostamme vuoden Majblomma-merkin ja avaamme päivän ensimmäisen pullon. Tänä vuonna aurinkoisessa mutta tuulisessa puistossa ensimmäisen skumpan roolia toimitti Llagrima d'Orin rosécava Isabella. Juoma on väriltään mansikkamehuisen tummanpunainen, eikä valitettavasti yllä ihan samalle tasolle kuin Llagrima d'Orin peruscava Romantic (josta löytyy postaus täällä).

Puiston jälkeisiin vappupäivän perinteisiin kuuluu takapihagrillailu useimmiten Espoossa jonkun kaverin luona. Tänäkin vuonna suuntasimme Espooseen, jossa aurinko porotti takapihan loungeterassille mahtavan keväisesti.


Grillailujuomaksi valikoitui tällä kertaa Rockbaren Mojo Fizz, Chardonnay-Pinot Noir -sekoitus Adelaide Hillsistä. Mojo tarttui mukaan maaliskuun Australian-matkalla, kun teimme Adelaidesta päivämatkan Hahndorfin kylään maistelemaan Adelaide Hillsin viinejä. Triviafaktana mainittakoon, että bussimatkalla näimme ikkunasta kolme koalaa eukalyptuspuiden latvassa - jälleen yksi aussiunelmista ruksattu koetuksi!

Mojo on alueelleen tyypillinen kuohujuoma: nuori, raikas, lohenpunertava ja kesäisen raikas. Mojossa on makeaa mansikkaa ja kirpeää sitrusta, ja se sopii vallan mainiosti esimerkiksi kesäjuhlien aperitiiviksi. Vappupäivänä Mojo sai seurakseen grillattua parsaa, halloumia ja salaattia joiden kanssa juoma sopikin erinomaisesti yhteen.

Täten voinen julistaa kevätkauden virallisesti alkaneeksi. Pian alkaa myös puistoviinikausi, hurraa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti