Vihreä Viikonloppuviini

Tänään ilma Helsingissä vaikuttaa siltä että alan oikeasti uskoa kesän olevan vihdoin saapumassa myös tänne pohjoiseen, joten sen kunniaksi tämänviikkoinen Viikonloppuviini on kesäisen vihertävä. Itävallan Burgenlandista tuleva Meinklang Grüner Veltliner on vihreä monella tavalla: rypäleen nimestä löytyy vihreää, etiketti on vihreä, viini on tuotettu vihreästi eli biodynaamisesti ja lisäksi juomasta löytyy selkeä vihreänsävyinen makumaailma.

Kuva Alko

Grünereistä löytyy usein yrttisyyttä ja viherpippurisuutta, ja tuota kyseiselle rypälelajikkeelle ominaista yrttiluonnetta löytyy myös Meinklangista. Pippurisuus jää tällä kertaa vähemmälle, mutta sitruksisen hedelmäinen ja raikas viini saa tukea pirteästä hapokkuudesta. Sitruksen ohella kuivan viinin mausta on erotettavissa makeampiakin hedelmiä ja kevyttä kukkaisuutta.

Lehmän kuvalla koristetun pullon saa Alkosta hintaan 9,99 € eli  hinta-laatusuhde on ihan kohdallaan tällä ekoviinillä. Lisäämällä viinibudjettiisi muutaman euron saat hyvin todennäköisesti paremman Grünerin, mutta jos etsit mukavaa kympin viiniä joka maistuu monelle ja sopii erilaisiin tilanteisiin on tämä aika safe bet. Valmistaja myös mainitsee, että viini soveltuu vegaaneille mikä on varmasti iloinen uutinen niille jotka haluavat välttää viinejä joiden valmistusprosessin aikana on käytetty kananmunaa viinin kirkastamiseen.

Itse olen testannut Meinklangin salaatti- ja quiche-buffetin kera, ja siihen juoma sopi kerrassaan mukavasti. Voisin kokeilla myös simpukoiden tai muiden merenelävien seurana, tai miksei jopa sitruunalla maustetun vihreän parsan kera näin parsakauden kunniaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti