Viikonloppuviini goes Uusi-Seelanti

Edellisestä viikonloppuviini-suosituksestani on kulunut anteeksiantamattoman kauan (eli yli puoli vuotta), mutta nyt voisin yrittää elvyttää tätäkin perinnettä kun minulta kuitenkin aina säännöllisin väliajoin kysellään viinisuosituksia. Skarppaan samalla Viikonloppuviinin konseptia siten, että suositusviinin on löydyttävä Alkon perusvalikoimasta ja hinnan on oltava kohtuullinen, eli sen perinteisen kympin kieppeillä, plus-miinus muutama euro.

Uudistuneen viikonloppuviinin ensimmäinen suositus tulee allekirjoittaneelle melko tyypillisesti maapallon toiselta puolelta Uudesta-Seelannista. Brancott Estate South Island Pinot Noir on sekoitus rypäleitä Uuden-Seelannin eteläsaaren eri viinialueilta, joten minkään tietyn alueen tyypillisestä Pinotista ei tässä tapauksessa ole kyse.

Kuva Alko

Kyseinen viini voitti Vuoden viinit 2013 -kisassa kultaa uuden maailman punaviinien 10-17 euron sarjassa, joten virallisia meriittejäkin Brancottin viiniltä löytyy. Alkon hyllyssä juoman hinta on 11,48 €, ja omasta mielestäni kyseinen viini on hintaansa nähden oikein hyvä löytö ja mainio vaihtoehto kevyempää punaviiniä hakevalle.

Brancott Estate South Island Pinot Noir on uusiseelantilaiseen tyyliin pehmeän marjainen ja kirsikkainen sekä kevyesti yrttinen, Alko on arvottanut kyseisen juoman kategoriaan marjaisa & raikas, mikäli tästä kategorisoinnista nyt on apua jollekulle. Helppo juotava sellaisenaan, mutta sopii myös kevyemmille liharuoille tai salaateille tai sieniruoille. Oma kestosuosikkini Pinot Noirin kanssa on ankanrinta ja sienirisotto, mutta voisin kokeilla myös tonnikalapihvin kanssa ainakin ihan testaamisen ilosta.

Jos tätä viiniä juodessaan sulkee silmänsä saattaa mielessään nähdä kaukaisuudessa siintävät siniset vuoret Marlborough'n laakson ympärillä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti