Viikonloppuviini, kesää ja mansikkaa

Tämän viikon Viikonloppuviinisuositus jatkaa roséviininmetsästyslinjalla, joskin kyseessä on hyvin erilainen viini kuin ensimmäisessä testipostauksessa maistettu Domaine la Suffrène. Tällä kertaa Viikonloppuviini tulee Etelä-Afrikasta, joka on minulle loppujen lopuksi melko tuntematon viinimaa. Samoin pakkausmuoto tetra on itselleni aiemmin kovin vieras kun olen enemmän perinteisiä pulloihmisiä.

Pääsin maistamaan Nederburg Foundation Roséta työn puitteissa aiemmin tällä viikolla, ja totesin että tämä viini sopisi aurinkoisen ja lämpimän viikonlopun suositukseksi kerrassaan mainosti. Foundation on Alkossa myynnissä litran tetrassa hintaan 8,49 € ja täten se sijoittuu Alkon edullisempien roséviinien kategoriaan, etenkin litrahinnalla mitattuna.

Kuva Alko

Nederburg Foundation Rosé kauniin helakan punainen, jopa lähes lastenmehumaisella tavalla. Mukana onkin kasa erilaisia tummia rypäleitä (Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz ja Pinotage) jotka antavat viinille melkoisesti sävyä. Aromeiltaan Foundation on antoisan metsämansikkainen ja hedelmäisen makeahko mutta ei kuitenkaan liian imelä. Kevyt yrttisyys tasapainottaa makeutta mukavalla tavalla.

Foundation Rosé on ehdottamasti nautittava kylmänä, mikä ettei vaikka muutaman jääpalan kanssa. Voisin kuvitella myös keventäväni viiniä kivennäisvedellä hieman lightimman kesäjuoman luomiseksi. Kepeän rosén tavoin foundation sopii juotavaksi sellaisenaan hyvässä seurassa auringossa istuskellen, tai esimerkiksi simppelin salaatin tai yllättävästi myös parsan kera, kuten alla.

Tyttömäisen punainen Nederburg Foundation Rosé oikeanpuolimmaisessa lasissa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti