Keskikesän juhlajuomaa

Alkon vilkkain juhannusmyyntipäivä on ennakkotietojen mukaan huomenna torstaina, kun pyhän viettoon matkaavat ihmiset suuntaavat tiensä ruokakauppaan ja Prisman tai Citymarketin kyljessä sijaitsevaan pulloliikkeeseen. Fiksu siis ennakoi, ja käy ostamassa juhannusjuomansa viimeistään tänään välttääkseen jonot ja varmistaakseen oman suosikkinsa saatavuuden.

Juhannukseen kuuluu ainakin allekirjoittaneen mielestä itsestäänselvästi kuohujuoma, mieluusti champagnelainen sellainen. Muu juoma onkin sitten makuasia ja riippuu pitkälti viikonlopun ohjelmasta ja menusta, sekä luonnollisesti omista preferensseistä. Tässä muutama Alkon perusvalikoimasta poimittu vinkki jotka sopivat ainakin minun mielestäni keskikesän juhlistamiseen - ei ehkä sillä perinteisellä saunotaan-ja-soudetaan-kännissä-katsomaan-kokkoa -meiningillä, vaan enemmänkin hengataan-ja-nautiskellaan-hyvästä-ruoasta-ja-seurasta -tunnelmalla.

Samppanja:

Bonnaire Brut Tradition (29,90 €)
Kuivan paahteinen kolmen samppanjarypäleen blend sopii alkumaljaksi tai auringossa istuskeluun (kunhan muistaa pitää juoman kylmänä). Sopii toki myös illan hämyyn ja menee oikein mukavasti yhteen kala- tai äyriäispainotteinen ruoan kanssa.

Kuva Alko


Kuohuviini:

Chaudray Crémant de Bourgogne Brut (13,99 €)
Kauniin oranssinsävyinen kuohuviini on melko miedon makuinen, mutta mukavan kuiva ja kevyesti briossinen. Tämä viini sopii monenlaiselle aterialle, myös kevyemmille liharuoille ja salaateille.

Kuva Alko
Valkoviini:

Jean-Marc Brocard Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2010 (24,50 €)
Hapokas, sitruksinen ja mukavan öljyinen Chablis sopii juomaksi erityisesti kalaruokien kanssa. Lohi menee mainiosti, sillille en tätä tuhlaisi. Testaa tämän kanssa myös kotimaisia uusia perunoita ja voita.

Kuva AlkoPunaviini:

Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noir 2009 (19,98 €)
Tyylikäs ja tammitettu, kirsikkaa ja muita marjoja huokuva Pinot Noir on rypälelajikkeensa edustajaksi tavanomaista tuhdimpi viini. Tämän kanssa nautitaan lihaa: ribsejä, raakamakkaraa tai grillattua kanaa. Luksusgrillaaja yhdistää tämän hiiligrillattuun ankanrintaan.

Kuva AlkoLaatikkoviini:

Ogier Côtes du Rhône La Promesse (33,90 €)
Alkon ehdottomasti tyylikkäimmässä pakkauksessa oleva luomu-laatikkoviini on myös maisteltuna herkkua. Châteauneuf-du-Papesta käsin toimivan tilan viini on vadelmainen, kirsikkainen ja sopivan pehmeätanniininen punaviini, joka ei kuitenkaan ole liian pliisu. Sopii isommalle seurueelle grilliruoan kanssa tai vain yhteiseen istuskeluun illallisen jälkeen.

Kuva Alko1 kommenttia:

  1. Mistäs tuo Châteauneuf-du-Pape ilmestyi tuonne tekstiin? :D Mutta siitä kyllä olen samaa mieltä, että Ogierin tuotos on kyllä ehdottomasti Alkon boksivalikoiman parasta päätä!

    VastaaPoista