Puistoelämää, eli pikniksesongin avajaiset

Nyt on vihdoin koittanut se aika kesästä kun kelit ovat tarpeeksi lämpimät jopa allekirjoittaneelle, ja olen uskaltautunut perinteiselle kesäkauden avaavalle piknikille. Tällä kertaa lähtö tuli ex tempore, mutta onneksi kaapista löytyi pullo Jeanmaire Cuvée Brutia ja pikniktarpeet onkin helppo hankkia lähikaupasta.

Tänä vuonna uskalsin lähteä perinteen vastaisesti maistamaan piknikensi-illassa muuta kuin tavallista puistojuomaani Sauvignon Blancia. Täytyy myöntää, että samppanja sopii piknikille vielä Sauvingon Blanciakin paremmin ja luo puistotunnelmaan mukavan kuplivan kultareunuksen. Ainoana miinuksena samppanjassa puistojuomana on se, että juoma lämpenee lasissa valitettavan nopeasti. Talk about first world problems...

Jeanmaire ja kotimaiset mansikat. Life's good!

Jeanmaire on muuten hintaansa (25,90 €) nähden yllättävän hyvä samppanja. Kolmen eri samppanjarypäleen sekoitus on kevyen paahteinen ja mineraalinen, jopa hieman sulfaattinen. Samppiksesta löytyy reilusti happoja ja hedelmäisyyttäkin ja se pärjää erinomaisesti piknikherkkuni mansikoiden kera, mutta maistuu myös muiden puistoruokailulle tyypillisten ruokien, kuten salaattien ja juustojen kanssa.

Kaltaiselleni vannoutuneelle helsinkiläiselle kesäinen kaupunki puistoineen on lyömätön kesänviettopaikka. Työpäivänkin jälkeen ehtii hyvin viettää puistoelämää iltapäivän auringossa ja haarukoida Stockan Herkun salaattia kuunnellen samalla lokkien huutoa tai viereisellä piknikhuovalla istuvan buldogin läähätystä. Miksei aina voi olla kesä?

Kotimaiset kirsikankukat, lähes yhtä hienoja kuin korealaiset.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti