Viikonloppuviini alla italiano

Sain maahantuojalta maistettavaksi Rocca del Dragone -nimisen, Falanghina-rypäleestä valmistetun valkkarin Italian Campaniasta. Viiniä maistellessani tajusin, etten ole aikoihin juonut tai suositellut italialaisia valkkareita, joten ajattelin korjata tämän nostamalla Rocca del Dragonen viikon Viikonloppuviiniksi. Samalla palataan kohtuullisemman hintaluokan juomiin, sillä pullon hinta Alkon hyllyssä on 8,98 €.

Muutama vuosi sitten minulla oli kova italialaisten valkkareiden kausi menossa ja pitkäaikaisen kulutuksen vuoksi pääsin vähän kyllästymään ko. tuotteisiin. Nyt pitkähkön tauon jälkeen ainakin tämä Falanghina maistui oikein mukavasti ja olen taas pääsemässä italialaisten valkoviinien makuun juuri sopivasti kesäksi.

Kuva Alko


Rocca del Dragonessa on siitä tiettyä samaa italialaisuutta jota monessa saapasmaan valkkarissa on - kuivaa hedelmäisyyttä, auringonpaahdetta ja (kevyttä) vulkaanista mineraalisuutta. Tätä viiniä olisi mielestäni kuitenkin helppo kuvata yhdellä värillä, nimittäin vihreällä. Sekä tuoksussa että maussa löytyy raikasta hedelmäisyyttä, kuten omenaa ja sitrusta, ja lisäksi mietoa yrttisyyttä. Viini sopii jotensakin erinomaisesti kesään, esimerkiksi ruohikolla makailuun, minkä vuoksi juoma ansaitsee yhä lisää vihreysfiilistä.

Alle yhdeksän euron hinnallaan Rocca del Dragone on mielestäni hyvä ostos. Jos haluaa kohtuulliseen hintaan hyvän italaisen valkkarin, on tämä Falanghina parempi vaihtoehto kuin vastaavan hintaluokan Pinot Grigiot.

Maistelimme avomiehen kanssa Rocca del Dragonen ruoanlaittoviininä (ja ruoanjälkeisviininä), ja tämän funktion se täytti mainiosti. Ruokapuolella yhdistäisin tämän ehdottomasti italialaisen aterian seuraksi, esimerkiksi merenelävistä koostuvien antipastojen kanssa tai vaikka artisokkapizzan kera. Mikä ettei sitruunalla ja basilikalla maustettu kesäisen raikas pastakin sopisi lohikäärmelinnakeviinin pariksi. Unohtamatta tietenkään reilua määrää parmesan-juustoa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti