Viikonloppuviini päärynällä ja kuplilla

Ihanan aurinkoisen perjantain kunniaksi Viikonloppuviinikin on kesäisen kepeä ja hedelmäinen Prosecco. Jeio Brut Prosecco lähtee Alkosta mukaan hintaan 13,97 € ollen vakiovalikoiman toiseksi kallein Prosecco-tuote.

Italiassa Proseccon alueella Prosecco-rypäleestä valmistettu kuohuviini on melko tyypillinen omalle lajityypilleen: tuoksussa ja maussa on selkeää päärynää, tosin tällä kertaa ei niin limonadimaisella tavalla kuin monessa muussa rypälelajikkeen edustajassa. Päärynän makeus tasapainottuu runsaalla hapokkuudella ja raikkaalla sitruksisuudella.

Kuva Alko
Mielestäni Alkon Prosecco-valikoima on kokonaisuutena aavistuksen tylsä, ja Jeio on näistä se joihin yleensä tartun jos mieleni tekee juuri kyseistä juomatyyppiä. Valdobbiadenen DOCG-alueelta tulevat skumpat ovat yleensä tasalaatuisesti hyvää kamaa, joten siinäkin mielessä Jeio on turvallinen valinta, joskin laatuluokitus aina vaikuttaa jonkin verran hintaankin.

Jeio sopii piknikille, brunssille tai kevyen kesäisen salaattibuffetin kanssa. Myös esimerkiksi sitruunalla maustetut kala- ja äyriäisruoat nauttivat varmasti kesäisen päärynäisen kuohuviinin seurasta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti