Viikonloppuviini pieneen juhlaan

Tämän viikon Viikonloppuviini ylittää taas konseptin tavoitehintatason ja on sitäpaitsi vain puolikas pullo, mutta toisaalta silloin tällöin on hyvä perjantain kunniaksi vähän rikkoa rajoja.

Tällä viikolla suosittelen Pannier Sélection Brut -samppanjaa puolikkaassa pullossa, joka löytyy Alkosta hintaan 15,98 €. Kyseinen samppis valittiin Vuoden viini -mittelön kokonaiskilpailun voittajaksi 2012, eli ihan yksin en ole mielipiteeni kanssa siitä että juoma on oikein kelpo. Itse ostan tätä lähinnä kevytkäyttöön, eli silloin kun juoman tarve on määrällisesti pienempi, ja puolikkaiden sarjassa Pannier lienee paras valinta Alkon valikoimissa.

Kuva Alko

Pannier on tuttuun tapaan Chardonnayn, Pinot Noirin ja Pinot Meunierin sekoitus, ja tyyliltään se on helposti lähestyttävä samppanja, joka on kuitenkin mukavan hapokas. Mantelia ja mineraaliakin juomasta löytyy, kuten myös monelle samppanjalle tuttua omenaisuutta ja sitruksisuutta. Kovin monitahoisesta samppanjasta tässä ei ole kyse, mutta tätä ostaessaan tietää saavansa taattua peruskamaa.

Useimmiten olen nauttinut kyseistä kuplajuomaa seurustelujuomana, mutta on sitä testattu niin pizzan kuin salaatinkin kanssa, ja ihan hyvin on toiminut. Sipsien kanssa Pannier ei ollut paras kombo jos jotain negatiivista täytyy sanoa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti