Bastiljin päivän brunssi

14. heinäkuuta vietetään Ranskan kansallispäivää Bastiljin valtauksen vuosipäivän kunniaksi. Innokkaana frankofiilinä haluan tietenkin juhlistaa tätä merkittävää päivää soveltuvilla tavoin, ja tällä kertaa Bastiljin päivän (ennakkoon) viettoon yhdistyi kesäloman aloitus ja aurinkoinen päivä, joten mikäpä olisi miellyttävämpää kuin järjestää samppanjabrunssi talomme kattoterassille.

Samppanjabrunssin tärkein osa on luonnollisesti samppanja, joka oli tällä kertaa talon samppanjaksemme muodostunut Michel Furdyna Brut Réserve, 100 %:sesti Pinot Noirista valmistettu kuohujuoma. Furdynan hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen erinomainen, sillä ranskalaisesta verkkokauppa Vinatiksesta kyseistä samppanjaa saa alle 20 euron pullohintaan.Suomalaistyylisen Bastiljin päivän juhlinnan kunniaksi menulla oli sekä perinteisempää kotimaista että ranskalaisinspiroitunutta tarjottavaa. Brunssin aloituksena herkuttelimme Maalahden limpulla, jonka päällä oli punasipulilla ja basilikalla maustettua lohitartaria sekä avomiehen täydellisesti keittämä uppomuna.Itse tehdyt tai leipomosta tuoreina ostetut aidot ranskalaiset croissantit ovat luonnollisesti paras valinta voisarvitarpeeseen, mutta myös purkkitaikinasta valmistettavat croissantit ajavat mielestäni asiansa erinomaisesti. Croissantit täytyy naturellement täyttää ranskalaisella Brie-juustolla ja kotimaisilla tuoreilla mansikoilla.Yksikään aamu ei lähde käyntiin ilman itse tehtyä smoothieta, ei arkena eikä viikonloppuna. Käytän jogurttipohjaisiin aamuherkkuihin useimmiten kotimaisia marjoja boostattuna hedelmillä, kuten banaanilla, appelsiinilla tai mangolla, silloin tällöin maustettuna hunajalla, yrteillä tai myslillä. Tällä kertaa makuna oli yksinkertainen framboise et basil, eli vadelmaa ja basilikaa.

Kansallispäivän juhlinnasta puuttuu enää ainoastaan pompöösin näyttävä ranskalainen ilotulitus, kuten se jota pääsin teini-ikäisenä todistamaan eräänä helteisenä heinäkuun iltana Nizzan Promenade des Anglais'lla...

Näissä merkeissä: Joyeux Le Quatorze Juillet et à la votre !


0 kommenttia:

Lähetä kommentti