Lomalaisen Viikonloppuviini

Tämän viikon Viikonloppuviinisuositus tulee poikkeuksellisesti jo torstaina, sillä aloitan tänään yli neljä viikkoa kestävän pitkän viikonlopun, eli kesäloman. Tämän kunniaksi Viikonloppuviiniksi on valikoitunut nimihirviö Jurtschtisch Rosé vom Zweigelt Niederöstrerreichin alueelta Itävallasta. 13,90 euron hintainen Zweigelt-rypäleestä valmistettu rosé on loman aloitukseen sopivan kepeä mutta silti riittävän tuhti. Päädyin alunperin kokeilemaan kyseistä viiniä Pullon henki -blogin Katrin ja Heikin suosituksesta, jotka olivat maistelleet edellistä 2011 vuosikertaa.

Kuva Alko

Vuosikerran 2012 kauniin punainen viini tuoksuu ja maistuu miedosti punaherukalle ja rosélle tyypillisesti myös vadelmalle ja muille punaisille marjoille. Kuiva viini on varsin hapokas, ja hetken lasissa seistyään joka aavistuksen poreileva. Roséksi mukava siinä mielessä, että se ei ole liian mieto tai tyttömäinen vaan pärjää ihan kunnolla ruoankin kanssa. Jurtschtisch tarjosi kelpo vastuksen jopa tuhdihkosti chilillä maustetulle pastaruoalle.

Mukavan viinin seuraksi ei välttämättä tarvitse ruokaa, mutta jos punaviini ei nappaa kesällä, voi tästä löytyä hyvä korvike esimerkiksi kevyemmille liharuoille ja kalalle.

Hyvien roséiden hintojen ollessa Suomessa melkoisen kovia on Jurtschtisch mukava tuttavuus vajaan 14 euron hinnallaan. Tämä viini kiilaa hyvällä hinta-laatusuhteellaan korkealle kesän rosétesteissä, vaikka Domaine de la Suffrène johtaa edelleen kisaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti