Viikonloppuviini Australian viileiltä kukkuloilta

Tällä kertaa viikonloppuviiniksi ehdottelen Australian ikonisen Penfold's viinitilan Thomas Hyland Chardonnayta, joka on peräisin Adelaide Hillsin viinialueelta. Kyseinen viini tuli minulle tutuksi kun tein taustatutkimusta viime syksyn The Label Project -haastetta varten ja olin päätymäisilläni siihen, että yksi viineistä on Adelaide Hillsin Chardonnay. Hyland oli aromeiltaan ja luonteeltaan varsin samantyyppinen kuin anonyymin etiketin takaa paljastunut Jacob's Creek Reserve Chardonnay, joten olen Australian-matkastani kiitoksen velkaa myös Thomas Hylandille.

Thomas Hyland vuosikertaa 2011 löytyy Alkon perusvalikoimasta hintaan 12,99 €.

Kuva Alko

Penfold'sin viini on viileälle ilmanalalle tyypillisesti melko hapokas ja sitruksinen, mutta maltillinen tammikypsytys antaa Chardonnaylle tukea ja rakennetta olematta kuitenkaan liian päällekäyvä. Hapokkuuden ja tammen välimaastossa voi havaita mukavaa hedelmäistä persikkaisuutta. Kolmentoista euron hinta alkaa olla kipuraja tälle viinille, mutta kerrassaan mukavasta paremmasta käyttöviinistä tässä on kuitenkin kyse.

Thomas Hylandia maistelimme yhdessä yllä mainitun Jacob's Creekin kanssa ilman ruokaa, mutta voisin hyvin kokeilla viiniä spagetin ja tomaattikastikkeen, kevyiden kanaruokien tai grillatun lohen kanssa. Jos kylmäketju on kunnossa, sopii tämä myös puistoviiniksi hyvään seuraan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti