Viikonloppuviini kukkeammasta päästä

Viikonloppuviinin konsepti - hakea kympin hintaluokan viinejä - näyttää nyt enemmän tai vähemmän kuopatun, joten jatketaan tälläkin kertaa kalliimpien viinien linjalla.

Tämä kerran suositus, Loimer Muskateller on jo ollut yhden jos toisenkin blogin ja lehden viinisuosituksena, mutta koska itse pääsin tutustumaan ja tykästymään kyseiseen viinin vasta hiljattain, annettakoon tämä toisto minulle anteeksi. Niin, ja se hintahan on 14,83 € eli ihan kohtuullinen käyttöviinin hinta.

Loimer tuottajana on itselleni tuttu aiemmin lähinnä ravintolamyynnistä (ja Vin Vinistä), ja olen tykännyt heidän raikkaan freesistä tyylistään jo pitkään. Etenkin tuottajan Grüner Veltliner on ehdottomasti testaamisen arvoinen tuote.


Kuva Alko


Loimerin Muskateller on rypäleelleen uskollisesti aromikas ja kukkaisa, mutta sopivat hapot pitävät tämän kukkaisuuden hyvin kurissa. Viini on kuiva, mutta makea hedelmäisyys saattaa alkuun huijata maistajaa luulemaan sitä puolikuivaksi tai jopa puolimakeaksi.

Viini testautettiin makuraadilla, joka ihastui Loimerin tuotteeseen välittömästi. Monien aromikkaisen viinien tapaan tarjoilulämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana ja pitää pulloa coolerissa ettei se ehdi turhaan lämmetä ennen tyhjenemistään.

Makuraati testasi Muskatellerin herkullinen kana-halloumisalaatin kanssa, ja itse jopa hieman yllätyin siitä miten hyvin mietokin ruoka sopi tämän aromikkaan rypäleen kanssa. Halloumin suolaisuus tuki viinin hedelmäisyyttä mukavasti, joten suolaiset ruoat sopivat varmasti hyvin juoman kanssa. Itse tykkään juoda aromikkaat viinini aasialaisen ruoan kanssa, ja tälle viinille parittaisin malesialaisen redang-curryn ja roti-leivän.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti