Viikonloppuviini on the road

Pikkupaikkakunnilla lomaillessa tulee useimmiten maisteltua erilaisia viinejä kuin kotona, ja tämän kunniaksi Viikonloppuviiniksi pääsee uusi tuttavuus, Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling. Viinin hinta on 12,99 € ja sitä löytyy lomailijan onneksi myös pohjoiskarjalaisen pienemmän kaupungin alkoholiliikkeestä.

Cono Sur Block 23 kuuluu tuottajan tasalaatuisen hyvään, parempaan tuotantoon. Chilen Bio Bio Valleystä peräisin oleva Riesling on raikkaan sitruksinen ja hapokas mutta myös mukavan petrolinen. Mausta löytyy lisäksi hentoa persikkaa ja luonnettakin viinistä löytyy. Juoman hinta-laatusuhde on tällä kombolla alle kolmentoista euron hinnallaan oikein kohdallaan.

Block 23 maisteltiin Pielisen rannalla grillatun lohen ja paikallisten perunoiden kanssa, ja oikein mukavasti menivät yhteen. Yhdistäisin kyseisen Rieslingin mielelläni myös muiden kalojen ja merenelävien kanssa - esimerkiksi kunnolla chilillä ja valkosipulilla maustetut jättikatkaravut olisivat taatusti mainio ruokakumppani viinille.

Grillauksen seuraksi pääsi myös kuvassa näkyvä Dancing Bull Zinfandel, joka on hedelmäinen ja yllättävänkin helposti lähestyttävä punaviini.0 kommenttia:

Lähetä kommentti