Päiväretki Porvooseen, eli Sinne ja takaisin

Viimeisellä lomaviikollani lähdimme avomiehen ja ystäväperheen kanssa päivämatkalle kauniiseen Porvooseen, jossa tulee lyhyestä välimatkasta huolimatta käytyä aivan liian harvoin. Etenkin kulinaristi-wineistan yleissivistykseen kuuluu testata kaupungin kuumimmat ruokalat Bistro Sinne ja SicaPelle, joista piireissä on pöhisty jo jonkin aikaa.

Helteisen päivään kevyelle lounaalle (lue: vain pääruoka ja lasillinen viiniä) päätimme mennä Sinneen, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Porvoon Taidetehtaan yhteydessä.

Talon samppanjana Sinnessä on Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut


Pelkistetyn skandinaavinen ja tyylikäs ravintola oli saapuessamme tyhjä, ja pääsimme ikkunapaikalle aivan avokeittiön viereen pöytään, josta saatoimme ihailla sekä maisemia että keittiön työskentelyä. Kasvisruokien ystävän mielestä kolmen ruokalajin Menu Green kuulosti kovin houkuttelevalta, mutta kuumana päivänä ajatus usean annoksen lounaasta tuntui turhan tuhdilta. Allekirjoittanut päätyi herkulliselta kuulostavaan Emäsalo-nimiseen annokseen, joka listan mukaan sisältää uunissa paahdettua nieriää, kantarelleja ja muhennettua purjoa. Listalla vain unohdettiin mainita, että kyseinen kala on kuorrutettu pekonilla, mikä on mielestäni ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia, ainakaan en olisi itse päätynyt kyseiseen annokseen jos tämä olisi ollut tiedossa. Laiskuuttani en jaksanut tästä marista, mutta mainitsin ruokailun päätteeksi henkilökunnalle että tuollainen asia tulisi kertoa jo menulla, mihin sain vastaukseksi vain hymyilevän anteeksipyynnön.

Uunissa paahdettu nieriä à la Bistro Sinne, tässä jo pekonit raaputettu pois annoksen päältä.


Sinnen miljöö ja palvelu olivat miellyttäviä ja ravintolan viinilistan voisi mieluusti juoda kokonaan läpi, mutta pekoniepisodin jälkeen kokonaisvaikutelma ei ollut niin positiivinen kuin olin odottanut. Aika pikkujuttu, tiedetään, mutta punaista lihaa välttelevänä söisin kalani mielummin pekonitta, enkä usko olevani tämän toiveeni kanssa yksin. Muuten kalan ja lisukkeiden maut olivat ihan kohdallaan ja kukkaisin koristeltu annos oli myös kaunis lautasella.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti