Rapuja, rapuja!

Kesälomani on sujunut niin rentouttavissa merkeissä, että bloggaaminen on joutunut väistymään hieman taka-alalle. Nyt viimeiseksi lomaviikoksi paikoilleni asetuttuani ja oikeaa elämää taas harjoitellessani yritänkin samalla palata normaaliin bloggausrytmiin.

Viime viikonloppuna pääsin nauttimaan eräästä jokavuotisesta kesäperinteestä, nimittäin ystäväni mökillään järjestämästä rapujuhlaelämyksestä. Rapujuhlat on järjestetty jo yli vuosikymmenen ajan ja konsepti on vuosien mittaan kehittynyt siten, että elämys alkaa aurinkoiselle pihalle rakennetulla wine loungella ja grillailulla, josta saunan ja uimisen kautta siirrytään pikkuhiljaa pihalle rakennettuun telttaan nauttimaan rapuja, viiniä ja snapseja. Illan muuttuessa yöksi raputeltasta tulee partyteltta jossa dj soittaa kuumimpia hittejä ja osallistujat tanssivat aamunkoittoon.

Rapujen seuraksi pääsi tänä vuonna mukaan raikas Nederburgin Winemaster's Reserve Sauvignon Blanc.
Olen suuri merenelävien ystävä ja tykkään luonnollisesti myös ravuista, ja rapujuhlat on nykyisin yksi niistä harvoista tilaisuuksista joissa enää pääsee laulaman snapsilauluja sydämensä kyllyydestä. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja iloinen tunnelma - mikä olisi sen parempaa!

Rapujen syönnin suhteen tuntuu olevan paria erilaista käytäntöä sen suhteen syödäänkö ravut alku- vai pääruokana. Itse olen sitä mieltä, että ravut tulee ehdottomasti säästää pääruoaksi ja niitä tulee olla riittävästi! Alkuruoaksi voi tarjoilla esimerkiksi Toast Skagenia, lohileipää tai muuta merihenkistä ruokahalun herättäjää.

Viinin osalta olen usein valinnut Rieslingin rapujen pariksi, mutta tällä kertaa nappasimme avomiehen kanssa mukaan eteläafrikkalaisen Nederburgin Winemaker's Reserve Sauvignon Blancin vuosikertaa 2012, jota ei valitettavasti löydy Alkon valikoimista. [Korjaus 5.8. Kylläpä viini löytyykin ihan perusvalikoimasta hintaan 9,49 €.] Raikkaan sitruksinen viini on kevyesti karviaismarja-arominen Sauvignonien tyyliin, mutta on kaukana esimerkiksi Uuden-Seelannin SB-pommeista. Sopi siis mukavasti yhteen rapujen kanssa, ja viinin yrttisyys tuki miellyttävästi tillin makua.


2 kommenttia:

  1. Håller med, definitivt kräftor till huvudrätt! Snygg bild! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä mielestäni tuota Nederburgin SB:tä on ollut Alkon valikoimissa jo melkoisen monta vuotta. :o Sen verran tuttu ja useampaan otteeseen vastaan tullut tuote, että voisin olla asiasta melko varma.

    Tuonnäköistä, ymmärtääkseni: https://www.alko.fi/tuotteet/584787/

    VastaaPoista