Viikonloppuviini: Hardys Stamp ja avokadopasta

Päätin loppumaisillaan olevan kesän kunniaksi jälleen hieman uudistaa Viikonloppuviini -konseptia. Viinisuosituksiin tulee vahvemmin mukaan ruoka- ja reseptisuosituksia,ja kuvituksena aion käyttää oikeita kuvia Alkon tarjoamien tylsien pakkauskuvien sijaan. Katsotaan mitä tästäkin nyt taas tulee, ja tuleeko suosituksia jatkossa joka viikko tai esimerksiksi joka toinen viikko.

Aloitetaan nyt kuitenkin viinisuosituksella, joka jälleen kerran tulee Australiasta (olenko jotenkin vähän jämähtänyt?) ja on kahden valkoisen rypälelajikkeen sekoitus. Hardys Stamp Semillon Chardonnay on peräisin koillis-Australiasta, eli käytännössä useammalta eri alueelta, todennäköisimmin Etelä-Australian provinssista. Kyseisen viinin myyntihinta Alkossa on 8,58 €, eli ei mikään päätä huimaava panostus arkisempaankaan käyttöön.

Pasta tarjoiltuna, ei ehkä kauneimmasta, mutta matkaruokaan kätevimmästä astiasta aussivalkkarin kera kattoterassilla.

Ruokasuosituksena Hardysin kanssa on taannoinen nettihitti avokadopasta, jonka resepti löytyy Hanna Gullichsenin Safkaa-blogista. Olen useiden vuosien ajan tehnyt avokadopastaa omalla respetilläni ja päätin vasta nyt kokeilla maankuulua reseptiä ensimmäistä kertaa - olihan minun vaikea kuvitella kenenkään muun avokadopastan olevan parempaa kuin omani. Olin kuitenkin kaiken tämän ajan ollut väärässä, sillä hittipasta on todella hyvää, ja oma vuosia uskolisesti palvellut reseptini saaneekin nyt hautautua arkistojen pohjalle. Muokkasin alkuperäistä reseptiä kahdella tavoin: käytin spagetin sijaan simpukankuoren muotoista Conchiglie-pastaa, ja lisäksi laitoin kastikkeeseen enemmän chiliä kuin reseptissä neuvottiin.

Hardys Semillon Chardonnayn sitruksinen hapokkuus, lähespä kirpeys, sopi mukavasti avokadopastan limen kanssa. Unelmankevyt Semillonin vahamaisuus puolestaan tasapainotti mukavasti pastan chilisyyttä, ja viinin mieto persikkaisuus kävi itse avokadon kanssa yhteen mainiosti. Alkon kuvauksen mukaan viini on hennon banaaninen, mutta itse en ainakaan tätä hedelmälajia käyttäisi kuvaamaan kyseistä viiniä

Hardysin valkoinen Stamp on perushyvä viini, joka on ainakin omassa hintaluokassaan mielestäni erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto vapaamuotoiselle ruokailulle. Paremmalle illalliselle suosittelisin panostamaan muutaman euron lisää viinipulloon. Näin ensikokeilun perusteella voisin kokeilla avokadopastaa muidenkin Semillon-pohjaisten viinien kanssa, esimerkiksi Château de la Jaubertien Sauvignon-Sémillon-Muscadelle -blend (9,95 €) voisi olla hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa avokadopastan seuraksi viiniä vanhalta mantereelta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti