Visiitti Viking Gracelle

Vietin viime viikonloppuna syntymäpäivääni, ja samalle viikonlopulle oli sattunut risteily uudella Viking Gracella Turusta Tukholmaan. Olin etukäteen kuullut että kyseisellä paatilla olisi erityisen hyvä samppanjavalikoima, joten ajattelin että voihan samppanjaristeilykin olla hyvä tapa juhlistaa ikääntymistä.

Design-hehkutuksesta huolimatta Grace on kuin Ruotsinlaiva, tosin vähän modernimmalla ja pohditummalla sisustuksella. Laivalta löytyvät Itämerenkyntäjiltä tutut buffet, yökerho ja baarit. Erikoisuutena laivalla on Seamore-samppanjabaari, jonka yhteydessä on pieni viinimyymälä, josta saa ostaa mukaan Essi Avellanin valikoimia samppanjoita.

Seamoren hyllystä löytyy upea Doyardin œil de perdrix, Janisson-Baradon ja Charles Heidsieck
Se mikä Gracella on poikkeuksellisen mukavaa, on ulkokannella sijaitseva lounge-tyyppinen baari, jossa voi paistatella päivää keulan auringonpaisteessa sohvilla istuen. Onnekseni sain viettää juhlapäivääni lähes helteisessä säässä sohvalla istuskellen ja laivan samppanjaa Larmandier-Bernieriä maistellen.


2 kommenttia:

  1. Jag var på grace förra vslutet! ;) Jag tyckte nog att allt var snäppet bättre än vanligt, som buffen eller tax freen!

    VastaaPoista
  2. Jo, fräschare var det ju och taxfreen var större, men nog tycker jag det var en Sverigebåt all the same :)

    VastaaPoista