Katsaus Mikä Viiniin

Kävin Mikä Viini! -tapahtumassa tutustumassa liutaan tuottajia ja viinejä, joista moni oli vanhoja tuttavuuksia mutta joukossa oli myös pari uutuutta.

Mikä Viini! on auki vielä tänään torstaina, joten kannattaa käväistä ainakin kääntymässä Vanhalla Ylioppilastalolla mikäli mahdollisuus löytyy. Visiitti kannattaa aloittaa yläkerran kuohuviiniloungesta ja siellä tutustua etenkin aina yhtä tyylikkään Bollingerin viineihin, erityisesti La Grande Année Rosé 2004 on varsin miellyttävä tuttavuus. Viereiseltä tiskiltä tärppinä mainittakoon Duval-Leroyn lippulaivasamppanja, Femme de Champagne - tarjolla nyt vuosikerta 2000.

Tastingit ovat hyvä tapa tutustua tapahtuman kiinnostaviin tuottajiin. Lasissa herkullinen Bollingerin R.D. 1999.

Mikä Viinissä jatkoin myös hiljattain mainitsemaani chileläisiin viineihin tutustumista ja jututin Viña Tarapacán viinintekijää Cristían Molinaa, joka muun muassa valaisi minua tammilastujen ja -sauvojen käytöstä viinien tammittamisessa. Kyseessä on kerrassaan kiehtova aihe, johon allekirjoittaneen täytyy jollain aikavälillä tutustua lisää jotta pärjään seuraavan kerran paremmin päätyessäni väittelyyn viinitekijän kanssa.

Yours truly, Tarapacán Cristían Molina sekä pullollinen kiehtovaa Gran Reserva Sauvignon Blancia Leydan laaksosta.0 kommenttia:

Lähetä kommentti