Pöytä koreaksi

Sallinette anteeksi puujalkavitsimäisen otsikointini, sillä oikeasti tämän postauksen nimi pitäisi olla "Blanc de Blancs testaa: Makki Makki", mutta korealaisen ravintolan arvosteluun yllä oleva otsikko mielestäni istuu hauskasti.

Vietin viime huhtikuussa neljä viikkoa Etelä-Koreassa, minä aikana paikalliset ruoat ja maut ehtivät tulla minulle varsin tutuiksi. Kotiin palattuani aasialainen, ja tovin kaikki muukin riisiä sisältävä ruoka oli pitkään minulla pannassa tietyn kyllääntymisen vuoksi. Nyt vihdoin, puoli vuotta myöhemmin, uskaltauduin ystäväni kanssa testaamaan Helsingin Bulevardilla sijaitsevan korealais-japanilaisen Makki Makki -ravintolan. Ja kappas, kylläpä se korealainen ravinto taas ihan maukkaalta maistui!Makki Makin ruokalistalta löytyy yhdeltä puolen japanilaisia ruokia ja toiselta puolen korealaisia ruokia. Japanilaiset ovat pitkälti susheja, ja vaikka naapurimaan alle ovatkin laitettuja, ovat Makki Makin sushit enemmän korealaisia kuin japanilaisia. Itse testasin alkuruokana Angy tuna -nimisen annoksen, joka sisälsi tonnikalatahnan lisäksi maapähkinävoita, wasabikastiketta ja perinteistä korealaista hot saucea. Aika epäortodoksinen elämys Helsingin sushiskeneen tottuneille, mutta Koreassa monituista ateriaa nauttineelle ihan normaali ja oikeastaan melko maukaskin kokonaisuus.

Pääruoaksi en nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin valita Dol-Sot Bibimbapin vegenä. Bibimbap on Koreassa erittäin perinteinen annos, jossa riisin päälle kasataan erilaisia kasviksia (ja haluttaessa lihaa ja mahdollisesti myös kananmunaa), jotka sitten sekoitetaan hot saucen kanssa. Makki Makin bibimbap oli kiitettävän autenttinen kimcheineen päivineen, ja makumaailma muistutteli mukavasti Korean parhaista puolista.

Seurana join vielä aitoa korealaista teetä, jossa on teelehtien lisäksi paahdettua riisiä antamassa Koreassa niin kovin tyypillistä paahdetun riisin makua. Juomalistalla olisi täydellisen autenttisuuden vuoksi pitänyt löytyä paikallista Hite-olutta tai Soju-riisitislettä, mutta annettakoon tämä anteeksi kun en olisi kumpaakaan kuitenkaan tilannut.

Menenkö uudestaan? Menen ehdottomasti. Aion testata ainakin lounas-bibimbapin ja kokeilla enemmän korealaisia susheja. Ensi kerralla uskallan ehkä jopa briljeerata huimalla hangulin kielen taidollani: kamsahamnida!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti