Sancerre ja Chablis - tuokiokuvia matkan varrelta

Kotiinpaluu Ranskasta tuntuu joka kerta yhtä hankalalta, ja tällä kertaa paluu oli ehkä vielä tavallistakin tuskallisempi, sillä saimme nauttia viikonloppuna aurinkoisesta, yli 20-asteisesta syyskelistä. Aika täydellinen päivä maistella raikkaita Chablis-viinejä ulkosalla, vai mitä?

Matkalla testiin pääsi myös uusi leluni, Samsungin NX1000 peilitön järjestelmäkamera, joten minulla riittää runsaasti läpi käytävää ennen kuin pääsen varsinaisia matkaraportteja kirjoittelemaan. Varoituksen sananen lienee paikallaan, sillä tästä matkasta riittää runsaan kuvamateriaalin lisäksi huiman paljon kerrottavaa, joten saan päästää sisäisen frankofiilini valloilleen ja kirjoittaa vain ja ainoastaan Ranskaa ihannoivia postauksia noin seuraavat kolme kuukautta.

Leikki leikkinä, tässä kuitenkin muutamia sneak peakeja matkan varrelta ensimmäiseltä etapilta Sancerresta sekä matkan pääkohteesta Chablis'ta. Amusez-vous bien !

Sancerren viinitarhat loistivat upean keltaisina syysauringossa.


Domaine Vacheron valmistaa biodynaamisia Sancerre-viinejä maaperää kunnioittaen.
Historiallinen Auxerren kaupunki sijaitsee noin parinkymmen kilometrin päästä Chablis'ta.
Kanadalainen Patrick Piuze tekee vanhojen Chardonnay-köynnösten hedelmistä puhdaspiirteisiä Chablis-viinejä.
Chablis'n läpi virtaava Serein rantapolkuineen tarjoaa viinimatkaajalle rauhoittumispaikan.
Hostellerie des Clos'ssa voi kokea perinteisen ranskalaisen illalliselämyksen kera vaikuttavan viinilistan.


2 kommenttia:

  1. Apua, ihanan näköistä! Ehkä haaveilemani viinimatka Ranskaan on sittenkin pakko toteuttaa jo lähemmässä tulevaisuudessa :)

    - Heta
    http://www.lily.fi/blogit/viinilla

    VastaaPoista
  2. Suosittelen vahvasti! Ainakin Chablis, Burgundi ja Champagne on ihan pakolliset kohteet. Nyt olen itse ruvennut haaveilemaan Alsacesta ja Rhônen laaksosta.

    VastaaPoista