Viinin juhlaa Chablis'ssa

Ensi viikon lopulla Chablis'ssa vietetään perinteistä Fête des Vins -tapahtumaa, joka järjestetään vuosittain lokakuun viimeisenä viikonloppuna sen kunniaksi, että edellisvuoden vuosikerran viinit on saatu pullottaa. Tänä vuonna allekirjoittanut aikoo olla kärppänä paikalla tutustumassa vuosikertaan 2012, jonka kasvun alkuvaihetta pääsin viime kesäisellä Ranskan-matkallani todistamaan. Tuolla visiitillä totesimme yhdessä matkaseurueen kanssa, että uudestaan on pakko päästä, ja nyt on oikein mainio hetki toteuttaa tämä päätös.

Nämä työteliäät herrat ahersivat Grand Cru -tarhoilla vuosikerran 2012 eteen.

Ranska on käsitykseni mukaan täynnä erilaisia viinifestivaaleja ja -tapahtumia, ja jopa piskuisessa Chablis'n kaupungissa erilaisia tilaisuuksia järjestetään pitkin vuotta. Itse en ole aiemmin päässyt näitä tapahtumia kokemaan, mutta pikaisen googlailun perusteella ainakin Bordeaux'ssa, Alsacessa ja Loiressa juhlitaan viiniä saman tyyppisissä merkeissä kuin Chablis'ssa. Näiden tapahtumien veteraanit kehuvat viinifestareita käymisen arvoisiksi tapahtumiksi, joten vaikka turismipiikki pikkukaupungissa epäilyttääkin, olen valmis kohtaamaan tämän uuden elämyksen. Ja on meillä jokunen tapaaminenkin buukattu mainekkaampiin viinitaloihin, joten ihan pelkällä festivaalikokemuksella emme tule reissusta selviämään.

Les Clos'n rinteiden alla häämöttää Chablis'n idyllinen kaupunki. Lokakuussa tosin varmasti eri näköisenä kuin kuvassa.


Ja nythän on sitäpaitsi päässyt käymään niin ikävästi, että edellisestä matkasta suosikkimaahani on ehtinyt kulua jo kammottavat 15 kuukautta, eli alkaa olla korkea aika suunnata nokka kohti Ranskaa. Te muut voitte samaan aikaan virittäytyä viinifestaritunnelmaan Messukeskuksessa Viini, ruoka & hyvä elämä -messuilla odotellessanne matkaraporttia.0 kommenttia:

Lähetä kommentti