Vieraita odotellessa...

Joskus harvoin pääsee käymään niin, että kaikki on valmista hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Silloin avataan ruoanlaittopullo, jota nautitaan odotuksen lomassa. Esimerkiksi sonomalainen Ravenswoodin Old Vine Zinfandel 2010 sopii tällaiseen tarkoitukseen mainiosti.Ja kun vieraat saapuvat katettuun pöytään päästään vihdoin asiaan, eli maistelemaan kahta Pouilly-Fuisséta ja kahta Beaujoulais'ta ja närppimään sormiruokaa. Tällä kertaa testissä olivat Domaine J. A. Ferretin Pouilly-Fuissé 2008 ja saman talon Tête de Cru Les Perrières 2010 sekä Jean-Paul Brunin Domaine Terres Dorées'n L'Ancien 2010 ja Fleurie 2011. Napostelupuolella Maison de Blancs tarjosi tällä kertaa ravintola Lyonin ohjeen mukaan valmistettua sienikeittoa, timjamimarinoitua lohipastramia, itse leivottua leipää burgundilaisesta tryffelistä valmistetun tryffelivoin kera sekä ranskalaista maalaisrilletteä ankasta. Ja luonnollisesti ranskalaisia juustoja, Comtéa ja Crottin de Chevreä.

Ai mikä oli parasta? No tryffelivoi ja seura tietenkin!

2 kommenttia:

  1. Mitä piditte J-P Brunin punkusta? Tilasimme sitä aikanaan pari pulloa vinatikselta, toinen oli varsin jees, syvänmakuinen beaujolais (http://pullonhenki.blogspot.fi/2012/07/viikonlopun-viinit-korsika-ja-beaujolais.html). Toinen pullo oli valitettavasti TCA:n turmelema...

    VastaaPoista
  2. Molemmat oli oikein hyviä, tosin Fleurie tuntui vielä vähän raa'alta ja nuorelta. L'Ancien puolestaan oli jo helpommin lähestyttävä tuttavuus.

    VastaaPoista