Pikavisiitillä Tukholmassa

Käväisimme viikonloppuna tyttöporukalla Tukholmassa kääntymässä. Tällä kertaa kävimme nimenomaan kääntymässä, sillä Viking Linen maissaoloaika on vain kuusi tuntia, minä aikana ei ihan kaikkea haluamaansa välttämättä ehdi toteuttaa. Kaikeksi onneksi olimme Tukholmassa sunnuntai-päivän, mikä ainakin jossain määrin rajoitti sitä mitä maissa voi tehdä - ainakin Systembolagetin valikoiman ratsaaminen jäi tällä kertaa väliin.

Mätivoileivät kuuluvat risteilyyn. Tällä kertaa Food Gardenin alkuruokabuffetista, seurana Henriot Blanc de Blancs

Matkan pääasia oli kuitenkin viettää rauhallista aikaa kavereiden kanssa ja ottaa rennosti, missä onnistuimmekin oikein hyvin. Ruotsinlaivat voivat pahimmillaan olla aika villejä paikkoja, mutta oikealla porukalla, oikealla asenteella ja oikealla agendalla risteilykin voi olla ihan hauska kokemus. Meidän villeimmäksi matkakokemukseksemme taitaa nousta se, että joimme hytissä laivan samppanjaa Laurent-Perrieriä muovimukeista.

Ainakin omalta osaltani matkan teemaksi nousi lähinnä ruoka ja juoma. Juoma ensisijaisesti siinä merkityksessä, että täydensin viini- ja samppanjavarastojani Mariellan tax freen valikoimista. Mukaan tarttui Dom Pérignon 2004:n lisäksi pari pulloa hintalatusuhteeltaan huikeaa Manzanilla Pasada Pastranaa (jee, lisää sherryä tapasiltamiin!) sekä vastaava pullomäärä Bonterran Zinfandel 2010:ä. Tällä kertaa hyllyyn sai pitkän pohdinnan jälkeen jäädä muun muassa Charles Heidsieckin Brut Rosé Millésime 1999.

Tukholmassakin ravintolat tuppaavat olemaan suljettuina sunnuntaisin, mutta kestovarma Sturehof ei petä koskaan. Sturegallerietin kyljessä sijatitseva klassikko tarjoaa mereneläviä moneen makuun, ja 16-sivuiselta viinilistalta löytyy laseittainkin mukavasti valinnanvaraa.

Upea (joskin hinnakas) Bouillabaisse ja lasillinen Dominique Corninin Pouilly-Fuissétä maistuivat shoppailun jälkeen.
Tukholmassa ollessa pitää aina luonnollisesti shopata tarjonnan ollessa niiiin paljon Helsinkiä kattavampi. Mikäli shoppailupuoli kiinnostaa enemmänkin, niin kannattaa käydä lukemassa matkaseurana mukana olleen Charin teksti aiheesta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti