Uudenvuoden samppanjat

Tähän aikaan vuodesta lehdet ovat taas pullollaan "parhaat kuohuvat allle 15 eurolla" -tyyppisiä juttuja. Unohda ne suosiolla. Uusivuosi on se aika vuodesta, jolloin joko kaivetaan kaapista se jotain erityistä hetkeä odottanut samppanjapullo, tai marssitaan Alkoon ja ostetaan pullo jotain vähän parempaa.

Alkon valikoimasta löytyy onneksi ihan mukavasti vuoden 2014 juhlistamiseen sopivia juomia, mikäli et ole ehtinyt varustautua juhlaan etukäteen muilla tavoin. Erityisen juhlavaan uudenvuodentilaisuuteen suosittelen Krug Grande Cuvéeta (172,50 €), joka on tosin tilausvalikoiman tuote, mutta löytyy ainakin Arkadian Alkon hyllystä. Edullisemman mutta silti juhlavan juoman metsästäjälle löytyy puolestaan tasaisesti vakuuttava Bollinger Special Cuvée (49,90 €).


Vuosikertasamppanjan metsästäjille perusvalikoimasta löytyy edukas Cuvée Victoire Brut 2005 (36,90 €). Kyseistä vuosikertaa pidetään yleisesti hyvänä samppanjavuotena, tosin monen makuun juoma saattaa olla vielä hieman nuori.

Niille, jotka haluavat nauttia vain lasillisen hyvässä seurassa, löytyy onneksi vaihtoehtoina puolikkaitakin pulloja. Yksi mainio vaihtoehto on tällöin Pannier Sélection Brut (15,98 €), joka muuten valittiin Vuoden Viiniksi 2012.Uskon vahvasti siihen, että hyvän samppanjapullon korkkaaminen vuoden vaihtumisen hetkellä tietää hyvää onnea alkavalle vuodelle. Lisäksi samppanjan kuplien lasiin muodostamasta  helminauhasta voi ennustaa alkavan vuoden tapahtumia vähintään yhtä luotettavasti kuin tinasta, ja lopputulokseen pääsee vieläpä vähemmällä vaivalla ja pienemmällä palovammariskillä.

Uudenvuoden menua vielä puntaroiville vinkki viime vuotisesta unelmamenustani (joka kuulostaa edelleenkin hurmaavan hyvältä): Menu de Saint Sylvestre à la Blanc de Blancs.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti