Vuoden valkoviini testissä

Viini-lehti valitsee näin loppuvuodesta perinteisesti vuoden valkoviinin ja vuoden punaviinin. Tällä kertaa tittelit veivät itävaltalainen Bründlmayer Riesling Steinmassel 2012 ja argentiinalainen Norton Privada 2010.

Bründlmayerin maahantuoja Alpha Beverages lähetti minulle testattavaksi pullon voittoisaa Rieslingiä, ja pullo korkattiinkin Maison de Blancsissa viikonlopun kunniaksi.Bründlmayerin Riesling on kuiva ja todella hapokas ollen myös mukavan sitruksisen raikas. Mineraalisuus ja hedelmäisyys pyöristävät hapokkuutta tehden viinistä miellyttävän juoda. Vuosikerta 2012 on nuoresta iästään huolimatta jo oikein juomakelpoinen, vaikka ainakin allekirjoittanut tykkää kehittyneistä Riesling-aromeista sen verran, että antaisin pullon levätä ja kehittyä vielä jokusen vuoden jotta sillä olisi vielä enemmän tarjottavaa.

Viini nautittiin sekalaisten merenelävien kanssa - siikaceviche, kampasimpukat ja siikafilee olivat erinomaisia kumppaneita juomalle. Sen sijaan chilillä, valkosipulilla ja limenlehdillä maustetut tiikeriravut kaipasivat rinnalleen hieman enemmän makeutta ja vähemmän hapokkuutta sisältävää viiniä. Bründlmayer sopii erinomaisesti myös seurustelujuomaksi hyvien ystävien kanssa nautittavaksi ja hyvin se hoitaa tehtävänsä myös aperitiivin omaisena ruoanlaittoviininä ruoan valmistumista odotellessa.

Jos Brüdlmayerista haluaa löytää jotain kritisoitavaa, niin 19,89 euron hinta on tuotteesta ehkä hieman yläkanttiin.

3 kommenttia:

  1. Meillä ainakin viini osui ja upposi. Viinikaapin valkoviinihyllyn penkominen myös paljasti, että kaapista löytyy myös vuosikerta -08, joten täytyy varmaan vierailla alkossa ja maistaa vuosikertoja -08 ja -12 vierekkäin. Luulisi -08 löytyvän jo ihanan petroolisia aromeita:)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti raporttia viinistä tulossa myöhemmin!

    VastaaPoista