Brunssiunelmia

Mieni alkoi tässä taannoin yhtäkkiä alkaa tekemään itsetehtyä brunssia. Minulle brunssi on jostain syystä erityisen kesäinen asia, sillä tapanamme on ollut nauttia itsetehdyt brunssit joko talomme kattoterassilla tai lähistöllä sijaitsevassa puistossa. Ehkäpä tämä pitkään jatkunut pimeys herättää kaipuun kaikkeen kesään liittyvään, ja tämän myötä myös aurinkoiseen skumppabrunssiin.


Jokaisen brunssin pakollinen ja tärkein osa on kuohujuoma, mieluiten luonnollisesti samppanja, mutta etenkin kesäbrunssille myös keveämpi Prosecco sopii hyvin. Oma brunssijuomasuosikkini on Michel Furdyna Brut Réserve, joka on sopivan arkinen mutta silti riittävän hyvälaatuinen samppanja viikonloppuaamun aloitukseen. Prosecco-laaduista suosikkini on DOCG Valdobbiadene Superiore, josta esimerkiksi Mionetton MO Collectionin skumpat ovat hinta-laadultaan mainioita esimerkkejä.Brunssilla kuuluu samppanjan lisäksi luonnollisesti olla muutakin hyvää juotavaa, kuten laadukasta teetä ja erityisesti smoothieta. Smoothie-addiktiksi tunnustautuvana starttaan tosin aamun kuin aamun smoothiella, mutta eritoten se kuuluu  brunssiin tai vähän parempaan viikonloppuaamiaiseen. Tykkään tehdä smoothieni jogurttipohjaisina ja käyttää makuina kotimaisia marjoja tai eksoottisia hedelmiä ja maustaa smoothiet yrteillä, kuten basilikalla tai mintulla.

Lohi on myös erinomaisen monipuolinen raaka-aine brunssille - hyviä ideoita on kokeilla vaikkapa pastramia, tartaria, graavilohta tai miksei sashimia. Yllä olevan kuvan ihana piparjuurella maustettu Kapten-niminen lohi-avokadoleipä löytyi tukholmalaisen Jerntorgiths Cafén listalta. Aika helppo ja herkullinen toteuttaa isommallekin porukalle, kunhan vaan valitsee tuoreen ja maukkaan leivän täytettäväksi.Jos brunssiin haluaa satsata vähän enemmän voisi kokeilla esimerkiksi tätä ihanaa Bistro O matin viime kesän Taste of Helsinki -festareille luomaa haukiburgeria. Minihampurilainen oli täytetty haukimurekepihvillä, salaatilla ja aiolilla, ja lisukkeena oli rapeita tillisipsejä.

Onneksi edessä on taas pitkä viikonloppu, jolloin saa hyvällä omallatunnolla viettää ainakin yhden kiireettömän aamun ja nauttia aamiaisensa samppanjan kera!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti