Cha-Cha-Cha, eli toistolla tehoa

Voinen rehellisyyden nimissä myöntää, että aina välillä viinivalinnoissani ja tätä myöten myös kirjoituksissani toistan itseäni jonkin verran. Tapanani on innostua lähinnä samppanjasta, Chablis'ta ja Burgundin muista viineistä sekä australialaisista viineistä. Suosikkini ovat kuitenkin Ranskan viileämpien alueiden Chardonnayt, eli Champagne ja Chablis - oikea Cha-Cha-Cha -kombo!

Charles Heidsieck Blanc de Millenaires 1995 samppanja
Charles Heidsieckin Blanc de Millenaires -samppanja on tyylikäs Blanc de Blancs.

Toisaalta tietty määrä toistoa ei ehkä näiden laatutuotteiden kanssa paljoa haittaa. Ja tokihan sekä Chardonnayssa, samppanjassa että Chablis'ssa on tyylilajivaihtelua, kuten myös Cha-cha tanssissa, joka ainakin Wikipedian mukaan voi olla joko energistä tai sensuellia. Sama kuvaus voi yhtä hyvin päteä myös Champagnen viineihin ja Chablis'n tuotantoon, joten vaikka tekisikin viinivalintansa vain näiden viinien joukosta, on valinnanvaraa eri tyyleissä silti aika mukavasti. Vai yritänkö vain keksiä tekosyynomaisia perusteluita sille, että olen viininjuontitottumuksiltani oikeasti vähän tylsä?

François Raveneau Montée de Tonnerre Chablis-viini
François Raveneau kuuluu Chablis'n mainekkaampiin viinitekijöihin.





ps. Kyllä minulle samppanjoista kelpaa Chardonnay-valmisteisen Blanc de Blancsin lisäksi myös Pinot Noiria, Pinot Meunieria ja muita samppanjarypäleitä sisältävät juomat. En ole sentään ihan niin jämähtänyt...

5 kommenttia:

 1. oih.. tämäpä tuli aivan puun takaa. vähän kuin Elämän Pienet Ilot -blogin ilben suosikki on saksalainen Riesling :D

  VastaaPoista
 2. No ei mekään kauhean luovia olla. Uuden maailman projekti on edelleen hieman vaiheessa...Kaikilla taitaa olla tietynlainen makuprofiili, kuten vaikka Repository of useless informationin Otto ei voi sietää tammea. Mä olen sitä mieltä, että helpottaa ainakin vinkkien ottamista, kun tietää mitkä viinit vetoavat kirjoittajaan.

  VastaaPoista
 3. Samppanjoita on nykyään tarjolla niin mahdottoman laaja kirjo, että monotonista saati tylsää hommaa niiden syväluotaaminen ei kyllä missään nimessä ole. Selkeästikin olet vain ymmärtänyt, ettei kannata hassata rahojaan vähäisempien terroirien tuotteisiin :)

  VastaaPoista
 4. Itsestä vaan tuntuu että pyörii välillä ympyrää, mutta onhan se aika lohdullista kuulla, että muutkin kokee samaa ainakin jollakin tasolla. Ehkä pitää vaan ylpeästi toistaa itseään ja korostaa omaa makuprofiiliaan :)

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti kannattaa olla mahdollisimman avoin omista mieltymyksistään - on vaikea saada käsitystä ihmisen mausta, ja siten vaikeaa saada hänen teksteistään hyviä vinkkejä, jos ei kerro näitä asioita avoimesti.

  VastaaPoista