Leffaillan eväät

Elokuvan tai sarjojen katseluun kotisohvalla liittyy olennaisesti epäterveellinen, roskaruokanakin tunnettu ravinto. Useimmiten päädyn valitsemaan leffaevääksi pizzan tai sipsejä, mutta taannoin päätin kokeilla jotain muuta ja lähteä tex mex -linjalle.

Kaikki chiliä, avokadoa ja korianteria sisältävät herkut ovat allekirjoittaneen mielestä lähes poikkeuksetta ja varauksetta hyviä, mutta ehdoton tex mex -suosikkini ovat useasti Maison de Blancsissa valmistuvat Jamie Oliverin ihanat quesadillat. Luonnollisestikin tarjoiltuna itse valmistetun salsan ja samoin kotitekoisen guacamolen kanssa ja extra-korianterilla.

Quesadilla ja Corona - www.blancdeblancs.fi
Ruokavalinta ei ollut tämän leffaillan ainoa poikkeuksellinen valinta, vaan myös juoma oli minulta varsin yllättävä veto - valitsin nimittäin tarjoiltavaksi Corona-olutta limellä. Kranttuna oluenjuojana minun täytyy todeta, että ymmärrän kyllä oikein hyvin miksi sinne olueen sitä limeä käytetään, se kun peittää mukavasti oluen maun.

Mutta miksi sitten Coronaa? Olen aina kokenut viinin yhdistämisen meksikolaisvaikutteisiin makuihin hankalana. Olen kokeillut muiden muassa lukuisia kuohuvia juomia ja Hewitsonin Baby Bush Mourvèdreä, mutta olen alistunut siihen tosiasiaan että tex mexin kanssa kannattaa juoda joko olutta tai Cokista. Vaikka tässäkin pitäisi varmasti elää omien oppieni mukaan ja noudattaa erään tunnuslauseeni sanomaa: skumppa sopii kaiken kanssa.

Kokeilin muuten kaiken muun uuden lomassa ihan uutta reseptiä, nimittäin itsetehtyjä tortillasipsejä. Tortillakuoret leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi ja uppopaistetaan 180-asteisessa (rypsi)öljyssä. Tämän jälkeen nachojen annetaan levätä paperin päällä ja ne maustetaan suolalla. Tarjoillaan, kuten quesadillatkin, itse tehtyjen soosien kanssa. Ensi kerralla pitää muuten ehdottomasti käyttää vehnätortillojen sijaan oikeita maissitortilloja ja suolan lisäksi mausteena voisi käyttää paprikaa tai chiliä.

¡Salud!

2 kommenttia:

 1. Hoho, miten voi puhua peräkkäisissä virkkeissä Coronasta ja oluen mausta? :D Mutta asiaan. Itse olen todennut mehevän hedelmävetoisten ja vähemmän hapokkaiden valkoviinien pelaavan varsin mainiosti texmexin kanssa, esimerkiksi Alkostakin bongattu Cabriz Encruzado ei kavahtanut chilisalsaakaan! Sen sijaan punaviini ja tuliset maut tuntuvat olevan vähän veren kerjäämistä nenästä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se ainakin teknisesti on olut ;)
   Pitää ehkä vielä antaa valkkareille uusi mahdollisuus, niitä on kuitenkin kivempi juoda kuin oluita tai "oluita".

   Poista