Viikonloppuviini: Hope Hunter Valley Semillon

Ostimme jokin aika sitten avomiehen kanssa Alkosta testiin pullon Hope Estaten Hunter Valley Semillonia vuosikertaa 2011. Hunterin Semillonit ovat lähellä allekirjoittaneen sydäntä ja tuovat mieleen aurinkoisia (ja hikisiä) pyöräilyhetkiä Sydneyn lähistölla sijaitsevan Hunter Valleyn upeassa maastossa.

Hunter Valleyn Semillonit ovat siitä mukavia tuttavuuksia, että ne ovat nuorena sitruksisen hapokkaita ja kevyen raikkaita, mutta jo muutaman vuoden pullokypsytyksen jälkeen ne alkavat saada syvempiä aprikoosin ja hunajan aromeita. Koska näitä hunajaisia ihanuuksia ei Suomesta saa, olemme ostaneet muutaman pullon Hopea sillä taka-ajatuksella, että jokunen näistä ehkä säilyy kellarin uumenissa tähän hienoon kehitysasteeseen saakka.

Nuorena Hope Hunter Valley Semillon on tyypilliseen tapaan sitruksisen raikas ja vihreän yrttinen. Näillä ominaisuuksilla kyseessä ei ehkä ole ihan ideaali talviviini, mutta jos haluaa mielikuvamatkailla eteläiselle pallonpuoliskolle on Hope aika hyvä vaihtoehto.

Hope Hunter Valley Semillon irtoaa Alkosta hintaan 11,84 €, ja mielestäni tämä helppo viini on hinta-laatusuhteeltaan oikein mainio. Eihän Hopen viini mikään Tyrrell's Vat 1 ole, mutta kyllä silläkin mukavan aussifiiliksen saa aikaiseksi.

Australian tapaan viinin kanssa pitäisi ehdottomasti syödä oseanialaista cross-kitchen -sapuskaa, joka yhdistelee erilaisia ruokakulttuureita ennakkoluulottomasti. Grillatut jättikatkaravut aasialaisen papaijasalaatin kera tai kampasimpukat mangosalsalla olisivat Hopelle ideaalikumppaneita, mutta itse haluaisin kokeilla viinille sydänsimpukoita ja spagettia valkoviinipohjaisen valkosipuli-chilikastikkeen kanssa.

Maison de Blancsissa monipuolista Hopea on viime viikkoina testattu monenkin ruoan kanssa (ja risottoviiniksi se on kerrassaan oiva), mutta etenkin Fafa'sin Falafel & Halloumi -annos istui Semillonin seuralaisena hienosti. Suosittelen.

Jos Semillon rypäleenä iskee, niin Hunter Valley on ihan must vierailukohde. Automatka Sydneysta Hunteriin kestää parisen tuntia ja julkisillakin pääsee oikein kivasti.

4 kommenttia:

 1. Jos Semillon maistuu niin saako matkustaa Ranskaan vai onko pakko lähteä Australiaan saakka? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan riippuu aivan siitä mitä Sémillonilta odottaa! ;)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Juuri hiljattain pohdittiin, että löytyykö Alkon valikoimista hyvää uuden maailman viiniä alle 20 euron. Täytyy siis käydä hakemassa pullo kotiin.

  VastaaPoista
 3. Sanoisin, että reissu Australian Semillon-maille ei sulje pois mahdollisuutta matkustaa Ranskaan tutustumaan Sémilloniin. Suosittelen lämpimästi molempia!
  Ja tarkkaavainen lukija ehkä huomaa, että teksti käsittelee Semillon-rypälettä ilman accent aigu'ta e-kirjaimen päällä ;)

  VastaaPoista