Viikonloppuviini: Pongrácz Méthode Cap Classique Brut


Yksi torstai-iltojen valonpilkahduksista on se, että silloin voi jo hyvillä mielin suunnitella viikonlopun juomia ja ruokia ilman, että niiden realisoitumiseen on vielä ikuisuus - vaikka se siltä helposti tuntuukin.

Tulevana viikonloppuna suunnittelen ottavani erittäin rennosti ja juovani kuohuviiniä. Tämän kaltaista lähestymistapaa suosittelen lämpimästi muillekin, ja sohvaseuralaiseksi vinkkaan tällä kertaa etelä-afrikkalaista kuohujuomaa Pongrázia. Juomaa löytyy sekä valkoisena että roséna, mutta kuvasta huolimatta tämänkertainen suositukseni on Pográcz Méthode Cap Classique Brut (Alkon hinta 14,90 €).

Pongrácz Rosé - Blanc de Blancs
Bollinger-malliseen pulloon pakattu kuohuviini on runsaan hapokas ja sitruksinen pienellä mineraalisella twistillä. Itse olen kyseistä juomaa viimeksi nauttinut seurustelujuomana, mutta voisin hyvin kuvitella matchaavani sen kanssa esimerkiksi äyriäisiä tai siikatartarin. Mustekala sopisi varmasti Pongrázin kanssa myös oikein mainiosti.

Lähes 15 euron hinta alkaa olla kipuraja tälle tuotteelle, mutta ainakin jos mielii maistella skumppaa Etelä-Afrikasta, on Pongrácz selkeästi paras ja laadukkain vaihtoehto monopolin valikoimista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti