Viinihetkiä matkojen varrelta

Vuonna 2013 pääsin käymään melkoisen upeissa paikoissa: maaliskuussa matkustin eteläisen Australian viinimaille voitettuani Jacob's Creekin järjestämän The Label Project -haasteen, huhtikuun vietin matkustellen Etelä-Koreassa ja syksyllä kävin viettämässä pitkän viikonlopun Krakovassa ja tutustumassa Chablis'n viinifestareihin. Jokaiseen näistä matkoista on liittynyt viini tavalla tai toisella, ja ajattelin tässä alkaneen viinivuoden inspiraatioksi kerätä kuvakoosteet jokaiselta matkalta.Sydneyn Wine Odyssey -maistelubaari, Adelaide Hillsin elegantti Somerled, visiitti viiniviljelijän luona Piccadilly Valleyssä, pyöräily aurinkoisessa Barossa Valleyssa, sokkomaistelu Jacob's Creekillä ja vierailu Rockfordilla Barossassa ovat muutamia ikuisesti mieleen jääneitä hetkiä Australiasta.


Etelä-Korean ikimuistoisia juomaan liittyviä tuokioita ja asioita olivat muun muassa riisiviini makgeolli, trendijuomaksi noussut ja jokaisella aterialla tarjolla ollut soju (annospakkauksessa), vierailu Wine Korea -nimisellä viinitilalla ja jalkojen lepuutus kuumassa viinispassa, jälleen aina ja kaikkialla läsnä ollut soju, ensimmäinen kosketus länsimaiseen viiniin ikuisuudelta tuntuneen parin viikon jälkeen sekä korealaisista villirypäleistä valmistetun viinin maistaminen.


Krakovassa join porteria aamupalaksi, avasin glögisesongin, sain ravintolasta hyvitykseksi pullon viiniä (kun maksupääte ei toiminut) ja nautin ravintola Copernicuksen alkoholipaketin, eli ruokalajien kanssa sovitettuja viinejä ja vodkia.

Ranskan-matka alkoi syksyisen Sancerren ihailulla ja jatkui muun muassa ikimuistoisella vierailulla Patrick Piuzen luona, ostereiden (toistuvalla) syönnillä ja kiinnostavien pienten Chablis-tuottajien viinien maistelulla.

Harmi vaan, että alkaneelle vuodelle ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole tiedossa matkoja, mutta itseni tuntien uskon kuitenkin löytäväni itseni yhdeltä jos toiseltakin matkalta. Uskaltaisinkohan tehdä poikkeuksen tapoihini ja jättää Ranskassa käymisen kokonaan väliin tältä vuodelta?

[edit 10.1.2014: Hups, onhan mulla varattuna kevätmatka Berliiniin. Mutta sinne on vielä niin hurjan pitkä aika!]


0 kommenttia:

Lähetä kommentti