Kevätviinejä

Kevättalvi tuppaa olemaan kiireistä tasting-aikaa, kuten alkusyksykin. Vaikka ei ihan kevät vielä olekaan, niin etukäteisfiilistelyyn tässä alla pari pientä inspiraatiokuvaa viime viikon kevätviinitastingeistä.

ChangYu, kiinalaista viiniä ja Redoma Douro - www.blancdeblancs.fi
Yksi kevään erikoisimmista uutuuksista on kiinalainen ChangYu, jonka tekemisessä on ollut mukana itävaltalainen viinintekijä Lenz Moser. ChangYun etiketissä lukee Cabernet Sauvignon, mutta viini sisältää myös 15 % Kiinassa käytettävää Cabernet Gernischt -nimellä kulkevaa rypälettä, jonka uskotaan olevan sama rypäle kuin Carmenère. Tämä tuote löytyy Alkon perusvalikoimasta hintaan 11,99 €.

ChangYun taustalla näkyy myös portviineistään tunnetun Niepoortin upea Redoma Tinto, jota on tulossa Alkoon 900 pullon erikoiserä vuosikertaa 2007. Mikäli kolmekymppiä erinomaisen hyvästä viinistä ei tunnu liian kovalta summalta, suosittelen vahvasti investoimaan tähän portugalilaiseen helmeen - toki sillä oletuksella, että myyntiin tuleva 2007 ylläpitää samaa tasoa kuin aiemmat vuosikerrat ja nyt maisteltu 2006.

Bortolotti Prosecco Valdobbiadene - www. blancdeblancs.fi
Kuohuviini kuuluu olennaisesti kevääseen. Itse tykkään etenkin kesäisin juoda Valdobbiadene DOCG -merkittyjä Proseccoja, toki pelkkä DOCG-leima ei välttämättä takaa sitä, että kyseessä ei olisi massatuotettu Glera-rypäleeseen pohjautuva päärynämehun makuinen kuplajuoma. Single Vineyard -Valdobbiadeneihin en ainakaan ole Suomessa vielä törmännyt, mutta sellaisia odotellessa voi aina maistella muitakin alueen tuotteita. Yllä olevat Bortolottin kuohuvat eivät valitettavasti ole ainakaan toistaiseksi Suomessa saatavilla.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti