Mustekalaa sherryllä

Nyt on ihan pakko vinkata mahtavasta reseptistä, jota kokeilimme Maison de Blancsissa viikonloppuna. Olimme kutsuneet kylään pari kaveria ja tarjoilimme illanistujaisten palan painikeena pinxtoksia, cavaa ja sherryä. Hakaniemen ruokaparatiisista Vii Voanista olimme ostaneet pieniä kokonaisia mustekaloja, joista valmistimme espanjalaista mustekalaa sahrami-manteli-sherry -kastikkeella. Aivan järkyttävän hyvää.

Sahrami-manteli-sherry -mustekalaa ja Manzanilla Pasada Pastrana - www.blancdeblancs.fi
Kuvat lainattu täältä ja täältä.
Mustekalaherkun kanssa oli tarjolla vaihtoehtoina Vallformosa Brut Vintage 2011 -cavaa tai Bodegas Hidalgon Manzanilla Pasada Pastrana -sherryä, joista molemmat sopivat annoksen kanssa oivasti. Allekirjoittaneella on tietty mieltymys sherryä kohtaan, joten Pasada Pastrana veti tällä kertaa reippaasti pidemmän korren, vaikka usein olenkin kuohuviinin ystävä. Manzanilla sopii muuten erinomaisen hyvin myös andalucialaisen gazpachon kera.

Mummoksi leimautumisenkin uhalla totean, että sherry on rankasti aliarvostettu juoma, jota pitäisi olla useammin tarjolla. Suosittelen etenkin Finoa ja Manzanillaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti