Passeli Pastis

Olimme viime viikolla Char & the city -blogia pitävän Charin kanssa viettämässä arki-iltaa lähikulmilla Pastiksessa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Itselleni tämä oli jo neljäs vierailu kyseiseen paikkaan, sillä olen hieman ihastunut tähän rentoon mutta laadukkaaseen Pikku-Roballa sijaitsevaan bistroon. 

Ravintola Pastis - www.blancdeblancs.fi
Pastiksen miljöö on kutsuva ja lämminhekinen.
Pastis on paikkana kaikin puolin minun tyyliseni: herkullista ranskalaishenkistä ruokaa ja erinomainen viinilista, jolla painottuu voimakkaasti Ranskan tuotanto. Miinuksena mainittakoon se, että ravintolan valaistus ei ole ideaali ruokakuvaajia ajatellen, mutta tämä on aika pieni hinta hedonistisesta ruoka- ja viinielämyksestä.

Tällä kertaa maistoin alkuruokalistalta savumakrillia, kurkku-fenkolisalaattia ja marinoitua punasipulia. Annoksen makuelementit olivat hienossa tasapainossa tarjoten raikasta ja kirpakkaa vastusta rasvaiselle ja kevyen savustetulle makrillille. Seurana lasillinen René Geoffroy'n Pureté Brut Naturea, ja illallinen oli päässyt mainioon alkuun.

Pastiksen Bouillabaisse - www.blancdeblancs.fi
Pastiksessa Bouillabaissen liemi on tavallista kirkkaampaa ja kevyempää.


Helmikuun ajan listan ulkopuolelta on tarjolla Bouillabaissea à la Pastis, ja tällaisesta tarjouksesta en yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Pastiksen keitto oli raikkaan tomaattinen ja monia kaltaisiaan kevyempi ja raikkaampi syödä. Partaveitsisimpukoissa ei oltu nuukailtu, ja miedomman liemen seasta eri simpukoiden, kalojen ja katkaravun maku pääsivät paremmin oikeuksiinsa. Tarjoilijan suositus Bouillabaisselle, Domaine JosMeyerin Pinot Blanc Mise du Printemps, oli mainio. Mise du Printempsin lähes makeaan vivahtava hedelmäisyys ja raikkaus tuki keiton herkkien merenelävien makumaailmaa.

Eräästä aiemmasta vierailustani Pastiseen voi lukea tekstistäni Leppoisa lounas Michel Larochen kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti