Testissä Brasserie Kämpin brunssi

Olin menneenä viikonloppuna isomman kaveriporukan kanssa brunssilla viettämässä ystävän syntymäpäiviä. Porukkamme on varsin yhtä mieltä siitä, että Helsingistä ei vielä ole löytynyt erinomaista brunssia, tosin pohjanoteerauksia on löytynyt. Ikimuistoisimpiin kokemuksiin kuuluu varmasti se, kun ystäväni sai erään helsinkiläisravintolan brunssilla annoksensa mukana lasinpalasen.

Tällä kertaa testiin pääsi Kämpin luksusbrunssi, joka on hinnaltaan miltei kaksinkertainen kaupungin brunssien yleishintatasoon verrattuna. Brunssin saa 39 eurolla, mutta jos haluaa ruokansa seuraksi lasillisen Renée Barbierin cavaa, saa kokemuksesta pulittaa 45 euroa.

Brasserie Kämp brunssin alkuruokia - www.blancdeblancs.fiMeille oli varauksen yhteydessä lupailtu kahta suurta pöytää, jotta 13-henkinen seurueemme voisi seurustella luontevasti keskenään. Sen sijaan meille allokoitiin neljä pientä pöytää. Fail. Vaikka toki täytyy myöntää, että sohvapöytään päässeenä istuin ainakin poikkeuksellisen mukavasti.

Toinen fail oli, kun tarjoilija kaatoi meille kuohuviiniä. Maistiannos kaadettiin automaattisesti pöytäseurueemme ainoan miehen lasiin kysymättä kuka maistamisen olisi halunnut hoitaa.

Noutopöydästä löytyi paljon vaihtoehtoja porukan kasvissyöjille, raskaana oleville ja lihadiggareille. Alkuruokapöydän punajuurilohi oli herkullista, samoin kuin salaateille tarkoitetut parmesan- ja chipotle-kastikkeet. Kuten aina, lämpimät ruoat hävisivät alkuruoille, ja etenkin kovien ennakko-odotusten rapukakut jättivät meidät kylmiksi. Hummerikastike oli maukasta, mutta sillä ei voitu pelastaa sitä, että kakut olivat sitkeitä eivätkä maistuneet paljoakaan. Avomiehen mukaan karitsan paahtopaisti oli todella suolaista, kuten olivat monet muutkin brunssin tarjottavat. Vielä tunteja jälkeenpäin janotti.

Brasserie Kämp brunssin jälkiruokapöytä - www.blancdeblancs.fi


Brunssin huippuja olivat itsetehdyt mehut, joista karpalo-minttu vei ainakin allekirjoittaneen mielestä voiton mustaherukka-rakuunasta. Myös jälkiruokapöytä ansaitsee plussan, sillä suosikkieni macaronsien lisäksi tarjolla oli rosmariinilla maustettua lakkapannacottaa, joka oli todella hyvää. Pannukakut whisky-minttukastikkeella jäivät harmillisesti maistamatta kylläisyydentunteen yllätettyä. Ja tonkapapu-kahvimoussekin oli kuulemma hyvää, kehuivat seuralaiset.

Tämän valituksen jälkeen täytyy kuitenkin todeta kyseessä olleen paras Helsingissä syömäni ravintolabrunssi. Kämpin hintaan olisin tosin odottanut vieläkin parempaa, ja mielestäni 45 euron hintaan ei olisi kohtuutonta sisällyttää kahvia tai teetä.

4 kommenttia:

 1. Pannukakkujen whisky-minttukastike oli ihan mielettömän hyvää ;) Kiitos brunssiseurasta ja nähdään kohta illallisella - Mademoiselle de Blancsin kanssa syö (ja juo) aina paremmin kuin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunch with #friends and @mlle_de_blancs -hyvittelyä? ;)

   Poista
 2. Haha, Char and the cityn instagrammailut - fail numero kolme? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut brunssiin liittyvä fail, joten sitä ei ehkä tarvitse listata...

   Poista