Blanc de Blancs testaa: Ravintola Bronda

Tomi Björck on kasvattanut ravintolaimperiumiaan uudella Bronda-ravintolalla, joka aukesi viime viikolla Etelä-Esplanadilla. Olin tikkana paikalla heti toisena päivänä testaamassa miten Björckiltä onnistuu Välimeren pohjoispuolen antien tarjoilu. Ja hyvinhän se onnistui.

Paikan sisustus ja tunnelma ovat houkuttelevia - suuresta teollisen oloisesta salista on saatu viihtyisä, mutta industrial-elementtejä ei ole peitelty turhaan, vaan tilasta on otettu kaikki irti. Musiikki on kohtuullisen kovalla, mutta kasarimusiikki INXS:n, Banglesin ja Men At Workin johdolla upposivat ainakin allekirjoittaneeseen. Mainittakoon pienenä miinuksena jälleen ruokakuvaajalle hieman kehno valaistus.

Ravintola Brondan meritaimensashimi - www.blancdeblancs.fi
Meritaimensashimi näytti hyvältä, mutta maistui vieläkin paremmalta.


Ja sitten illan tarjoiluihin. Meininki on luonnollisesti sama kuin Farangissa, Gaijinissa ja Boulevard Socialissa, eli pöytäseurue tilaa jaettavan menun. Brondassa lihan korvaaminen kalalla sujui ongelmitta toisin kuin vierailullani Boulevard Socialissa, joten plussat siitä.

Seurueeni valitsi Menu Brondan ja siihen deluxe-suositusviinipaketin. Menu pääsi heti hyvään vauhtiin, kun gratinoitujen vihersimpukoiden kanssa tarjottiin Manzanillaa. Samalla juomalla mentiin myös seuraava annos, josta kasvisversio oli hodaria munakoisolla. Ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta hyvän munakoison valmistaminen on taidelaji, jonka Bronda tuntuu hallitsevan erinomaisesti.

Illan herkullisin annos oli kuitenkin raikas meritaimisashimi, jonka seurana tarjoiltiin myös munakoisoa ja savustettua mätiä. Viinimatch Pieropanin Soave Calvarino 2011 oli raikkaalle annokselle hyvä yhdistelmä, kuten myös upealle kampasimpukalle, joka tarjoiltiin muun muassa tryffeli-sipulidressingin kanssa.

Ravintola Brondan kampasimpukat - www.blancdeblancs.fi
Herkulliset kampasimpukat tarjottiin kauniisti kuorista.
 Ensimmäinen jälkiruoka, omena-suolaheinäsorbettia sekä gazpacho omenasta ja selleristä, oli erinomainen suunraikastaja ja upposi myös selleriin nihkeästi asennoituvalle. Varsinainen jälkiruoka oli hieno esimerkki suklaan ja toffeen onnistuneesta yhdistämisestä, eikä Tawny-portviini ainakaan haitannut makuelämystä.

All in all, ravintola oli viihtyisä, palvelu pelasi pääosin oikein hyvin ja seurueeni poistui hyvillä mielin. Ylenmääräistä ähky-kylläisyyttä ei Brondan menulla saanut aikaan, mutta ainakin allekirjoittanut oli tästä ihan tyytyväinen. Plussaa myös siitä, että jokaiselle annokselle ei ollut erikseen omaa viiniä, sillä viinipaketit ovat monille päihdyttäviä kokemuksia, mikäli seitsemän ruokalajin menun jokaiselle annokselle matchataan omat viininsä.

Seuraavalla kerralla voisin saapua paikalle hyvissä ajoin ja nauttia cocktailin ravintolan viihtyisän näköisessä loungessa katsellen Espalla ohikiirehtiviä kanssakaupunkilaisia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti