Lammasta ja Musaria Dubaissa

Pääsimme Dubaissa ollessamme kyläilemään paikallisessa kodissa ja näkemään miten siellä asutaan. Dubain väestöstä noin 80 % on muualta tulleita, ja yksi näistä on herkullista The Hedonista -blogia pitävä alunperin melbournelainen Sarah. Tutustuin Sarahiin vuosi sitten The Label Project -matkalla Barossa Valleyssä, jossa hän oli mukana Dubain osavoittajana samoin kuin allekirjoittanut, joka edusti pohjoismaista viinitietämystä.

Kiitollisina kyläilykutsusta toimme mukanamme tuliaispullon, jonka olimme poimineet lentokentän viinimyymälän hyllystä saapuessamme Dubaihin. Kyseessä ei ollut mikä tahansa sattumaviini, vaan libanonilainen Château Musar 1999. Tosin Musaria avatessa sattumalla voi olla hyvinkin iso rooli, sillä kyseisessä viinissä pullojen välinen vaihtelu on melkoista - viini voi olla täydellisen upeaa, todella outoa tai mitä tahansa siltä väliltä.

Château Musar 1999 - www.blancdeblancs.fi

Avaamamme Musar 1999 oli upean kehittynyt viini, jonka tanniinit olivat ehtineet kehittyä pureskeltavan pehmeiksi. Viinin elementit olivat mainiosti tasapainossa, ja se oli Musariksi miltei poikkeuksellisen helposti lähestyttävä, ilman kyseiselle viinille tyypillisiä erikoisia aromeja. Mausta löytyi punaisten hedelmien lisäksi seetripuuta ja hyvin hento vivahde itämaisia mausteita. Ihastuimme viiniin niin paljon, että päätimme ostaa kotimatkalla lentokentältä Musar-varastot täyteen. Ikäväksemme vuosikerta 1999 oli päässyt loppumaan, joten pakkasimme matkaan muutaman pullon vuosikertaa 2004.

Emäntämme oli valmistanut Musarille täydellisen ruokakumppanin, eli lampaankyljystä. Mainittakoon tässä vaiheessa, että Dubain-matkalla hylkäsin ainakin hetkeksi lihattoman ruokavalioni ja maistelin melko ennakkoluulottomasti paikallisia lammasruokia.

Parmesan-kuorrutettua lampaankyljystä - www.blancdeblancs.fi
Mehukas lampaankyljys oli kuorrutettu parmesan-juustosta, leivänmuruista ja yrteistä valmistetulla kuorrutteella, ja sen seurana Sarah tarjoili rosmariiniperunoita. Ruoka ja viini olivat todella nappikombo, ja lammas oli niin tuoretta ja maukasta, ettei sen syöminen tehnyt (kovin) tiukkaa ex-vegellekään.

Koko tämä ihanuus nautittiin Dubain illan lämmössä ulkoterassilla. Melkolailla täydellinen päätös päivälle, jonka olimme avomiehen kanssa viettäneet altaan reunalla auringossa lekotellen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti