Merenelävät ja samppanja ne yhteen sopii

Merenelävät ja samppanja on kestomahtava yhdistelmä, joka ei melkeinpä voi mennä pieleen. Se on myös juhlava kombinaatio, jonka voi saada hyvinkin helposti ja kevyellä vaivalla toteutettua. Erityisen suositeltava se on silloin, kun on kutsunut vieraita kylään eikä ehdi valmistaa monimutkaisia usean ruokalajin illallisia.

Maison de Blancsissa meillä on silloin tällöin tapana valmistaa yksinkertainen seafood platter, josta saa vieläkin fiinimmän jos jaksaa ja ehtii panostaa lisukkeisiin. Huippuhyvän siitä tekee kuitenkin vasta lisänä tarjottu hyvä samppanja.

Samppanjaa ja mereneläviä - www.blancdeblancs.fi
Taannoisella tyttöjen risteilyllä nautittiin mätiä smetanalla, jättikatkarapucrostineja ja Laurent-Perrier Brutia

Seafood platterin suosikkejamme ovat olleet muun muassa valkosipuli-chilimarinoidut jättikatkaravut, paistetut kampasimpukat, osterit ja vihersimpukat. Silloin tälöin mukaan pääsee myös siikacevice tai lohitartar. Lisukkeena tapanani on tarjoilla useimmiten ainakin hyvää leipää ja avokadomoussea. Miksei merenelävälautasella voisi tarjota myös mätiä pienen ja helpon juhlavan efetin lisäämiseksi.

Mätivetoisen seafood platterin kanssa samppanjakumppanina voisi kokeilla esimerkiksi biodynaamista Fleury Fleur de l'Europe Brutia tai Billecart-Salmonin Brut Réserveä. Paremmille vieraille voi tarjota vaikkapa tilausvalikoimasta löytyvää Duval-Leroyn Femme de Champagne Brutin vuosikertaa 2000.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti