Viinibloggaajien illallinen ja Bourgogne Aligoté

Viime viikonloppuna vietimme viinibloggaajaporukan kanssa keväistä illallista viinillisissä merkeissä. Tällä porukalla tapasimme ensimmäistä kertaa joulun alla pikkujouluissa, ja päätimme yksissä mielin tehdä organisoiduista tapaamisista perinteen.

Viinibloggaajien tapaamisessa kaikki lähtee luonnollisesti viinistä. Jokainen tuo mukanaan yhden viinin, jota sitten sokkona maistellaan. Tällä kertaa Women Men Winen Toni ja Miikka loivat meille mielettömän illalliskokonaisuuden, johon kaikkien osallistujien viinit oli matchatty.

Sovimme, että kukin bloggaajista kirjoittaa arvion omasta viinistään ja linkittää jutun lopussa seuraavan viinin arvosteluun. Vuoro siirtyi minulle edellisestä viinistä vastanneesta Pullon Henki -blogista, joten tässä nyt siis virallinen arvio Blanc de Blancsin tuomasta viinistä.

Domaine A et P de Villaine Aligoté de Bouzeron 2012 - www.blancdeblancs.fi
Kuvia räpsiessäni en tajunnut ottaa kunnon kuvaa viinistäni. Vasemmanpuoleisin on tämän jutun Aligoté, seuranaan siika.
Kyseessä oli Domaine A et P de Villaine Aligoté de Bouzeron 2012, eli vähän harvinaisempi viinityyppi. Tilaa pyörittää prestiisin Domaine de la Romanée-Contin osaomistaja Aubert de Villaine, ja ihan kunnianhimoinen tuotos tässäkin on kyseessä. Viini oli raikas ja sen hapot olivat hyvin tasapainossa. Hedelmäisyys pyöristyi hienostuneen burgundilaisen mineraalisuuden avulla mainioksi kokonaisuudeksi, joka huijasi muutamaa maistelijaa luulemaan viiniä Sancerreksi. Vinatiksen hintaan 16,50 € kustannustehokkuus on vähintäänkin kohdillaan, ellei jopa erinomainen.

Aligotén seurana tarjoiltiin hummeriflan, joka oli melkoisen hyvä ruokakumppani tälle harvinaisemmalle lajikeviinille. Tonin ja Miikan loihtima hummeri oli muutenkin hekumoitavan hyvä, mutta tämän kyseisen viinin paritus annokselle oli napakymppi. Maistoin Aligotétani myös seuraavana tarjoillun misoliemessä olevan siikatartarin kanssa, ja tämäkin yhdistelmä oli kliseisesti sanottuna makuhermoja hivelevä. Villainen viini tuntuu olevan aika takuuvarma ratkaisu kaikenlaisille mereneläville.

Hummeriflan ja Bourgogne Aligoté - www.blancdeblancs.fi
Hummeria ja kaksi viiniä, joissa on aika huima väriero.
Hummerin kanssa oli muuten tarjolla toinenkin viini, jonka Wineserverin Tomi toi mukanaan. Tomin kommentit Mersaultista voi käydä lukemassa seuraavasta blogista.

1 kommenttia: